25n
Orgull
Orgull

La Generalitat i la Diputació de València impulsen una línia de col·laboració per la qual s'estudiarà transferir la titularitat d'alguns immobles a l'Administració autonòmica

La Generalitat i la Diputació de València impulsen una línia de col·laboració per la qual s'estudiarà transferir la titularitat d'alguns immobles a l'Administració autonòmica
02/08/2021 -

La Generalitat i la Diputació Provincial de València han acordat impulsar una línia de col·laboració per la qual s’estudiarà transferir alguns edificis, que actualment són titularitat de la Diputació Provincial de València, a la Generalitat.

Així ho ha anunciat el director general de l’Administració Local, Toni Such, després de la reunió constitutiva de la comissió bilateral de cooperació entre totes dues institucions que s’ha celebrat aquest dilluns i en la qual ha participat també el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix, i, per part de Diputació Provincial, la seua vicepresidenta primera, Maria Josep Amigó.

Such s’ha mostrat molt satisfet per la col·laboració entre totes dues institucions i ha destacat que pròximament la Diputació començarà a elaborar un catàleg amb els possibles edificis que poden passar a ser titularitat de la Generalitat.

Una vegada elaborat el catàleg, Presidència i la Conselleria d’Hisenda avaluaran si els edificis inclosos en ell són susceptibles de passar a ser “patrimoni dels valencians”, segons ha assenyalat Toni Such.

Durant el transcurs de la reunió, s’han abordat diversos assumptes en els ambdues institucions col·laboren, com és el cas del Fons de Cooperació Municipal, “al qual enguany la Generalitat ha destinat 40 milions d’euros i la Diputació ha duplicat en la seua circumscripció els recursos”, tal com ha destacat Such.

Altres qüestions que s’han abordat han sigut el Fons de Cooperació per a municipis en risc de despoblament o les ajudes del Pla Resistir per a la recuperació econòmica i la lluita contra la pandèmia.

Dins d’aquest pla per a la recuperació econòmica, Toni Such ha destacat que la Generalitat ha destinat a les ajudes del programa ‘Parèntesi’ un 62,5% i la Diputació Provincial de València, conjuntament amb els ajuntaments, el 23, 5% restant. El nivell d’execució d’aquestes ajudes ha sigut elevat, ja que a la província de València ja s’han abonat 25.000.

Per part seua, la vicepresidenta de la Diputació Provincial de València, s’ha mostrat molt satisfeta amb el resultat de la reunió i ha destacat “la importància del Fons de Cooperació Municipal per als ajuntaments en un any de pandèmia”.

Així mateix, Amigó ha agraït el paper dels ajuntaments en la gestió de les ajudes ‘Parèntesis’, que “han beneficiat als xicotets comerços municipals”.

D’altra banda, en la trobada també s’ha parlat dels fons europeus i i de la manera de canalitzar aquestes ajudes cap als ajuntaments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =