25n
25N
25N

La Generalitat es posa a "disposició" del Govern perquè València aculla l'Open Arms, però insta a Itàlia a assumir la seua responsabilitat

EP

La Generalitat es posa a "disposició" del Govern perquè València aculla l'Open Arms, però insta a Itàlia a assumir la seua responsabilitat
03/08/2019 -

La Generalitat Valenciana s’ha posat “a la disposició del Govern” perquè, “en funció del que més convinga a tots”, el port de València aculla al vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms. No obstant això, ha recordat que la competència en política migratòria és de l’Executiu central i ha reivindicat que Itàlia ha d'”assumir la seua responsabilitat”.

Així ho han indicat aquest dissabte fonts de la Presidència de la Generalitat, que ostenta el socialista Ximo Puig, després que l’alcalde de València, Joan Ribó, haja anunciat que ofereix el port de la ciutat per a acollir el vaixell.

L’embarcació de l’ONG va rescatar aquest dijous a 55 persones i, un dia després, va rescatar a 69 persones “amb signes inequívocs de violència” patida a Líbia. Entre elles, dues dones embarassades que han sigut evacuades per la Guàrdia Costanera italiana aquest dissabte.

Des de la Generalitat valenciana han assegurat que estan “a la disposició del Govern” per a acollir la recepció dels migrants “si al final, en funció del que més convinga a tots, entre ells a la mateixa Open Arms, i d’acord amb el que està dient el patró del vaixell”, es pren la decisió que arribe al port de València. “La Comunitat Valenciana és una terra hospitalària“, han assegurat.

No obstant això, l’administració autonòmica ha puntualitzat que “la competència de la política migratòria és del Govern d’acord amb les institucions comunitàries”.

“Nosaltres ens posem a la disposició del Govern, que té la responsabilitat i des d’on estan en contacte permanent amb l’Open Arms. I, per descomptat, exigim al Govern italià que assumisca la seua responsabilitat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 5 =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
el puig
Informacion coronavirus