25n
25N
25N

La Generalitat ha gastat 145 milions d’euros en mesures sanitàries des de l’inici de la crisi de la COVID-19

S’ha contractat un total de 3362 nous professionals sanitaris, entre els quals figuren jubilats i graduats sense especialitat

La Generalitat ha gastat 145 milions d’euros en mesures sanitàries des de l’inici de la crisi de la COVID-19

Tot i que amb menys intensitat que en setmanes anteriors, la crisi de la COVID-19 continua colpejant la salut dels valencians. Durant les últimes 24 hores, a la Comunitat Valenciana s’han registrat 172 nous contagiats i 18 defuncions més, fet que suposa un repunt respecte al dia d’ahir (60 contagiats i 10 defuncions). Per lluitar contra aquesta pandèmia que encara està latent a la Comunitat, la Generalitat ha invertit 145 milions d’euros en mesures sanitàries des de l’inici de la crisi, dels quals 52,5 milions corresponen a la compra de material sanitari en el mercat xinés.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha realitzat una compareixença aquest matí a les Corts Valencianes en què ha recordat les diferents mesures sanitàries aplicades fins al moment. D’una banda, s’han implementat les plantilles en hospitals i centres d’atenció sociosanitària mitjançant la contractació de 3362 professionals més, alguns dels quals són jubilats o graduats sense especialitat. “Això ha reforçat la nostra capacitat d’atenció”, ha esmentat Puig. D’altra banda, s’ha activat el lliurament de medicaments a domicili als majors de 60 anys i a persones de risc, per evitar el desplaçament de la població vulnerable, i s’han prorrogat tots els tractaments crònics evitant així 320.000 desplaçaments a centres de salut. A més, per ajudar els ingressats a passar els dies sense el suport familiar s’ha facilitat la comunicació amb el repartiment de centenars de tablets als centres sanitaris, i s’ha establert un Protocol d’acompanyament en el final de la vida.

S’han construït tres hospitals de campanya del no-res, un a cadascuna de les províncies, amb un total de 1100 llits, i, en casa que fora necessari, servirien per a descongestionar els hospitals, però de moment no ha sigut així. La Comunitat Valenciana es troba en la posició número 11 sobre 17 quant a incidència de la mortalitat, amb 22 morts de coronavirus per cada 100.000 habitants, unes dades relativament inferiors a la mitja nacional. Aquesta diferència d’incidència entre comunitats és una de les raons per les quals el president ha demanat que la desescalada siga descentralitzada segons la situació de cada comunitat.

A més, durant la compareixença, tant Puig com la resta de portaveus dels partits polítics han volgut recordar les víctimes i els familiars afectats per la COVID-19 i han alabat l’esforç dels treballadors que estan en primera línia i el compliment de les restriccions per part dels valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 12 =

museo prehistoria