25n
25N
25N

La Generalitat ha concedit amb caràcter d'urgència subvenciones a deu associacions i entitats juvenils

Per raons d’interés publique i social per la COVID-19, es concedeixen ajudes al Moviment Scout, Cases de Joventut, Creu Roja o Fesord CV, entre altres

La Generalitat ha concedit amb caràcter d'urgència subvenciones a deu associacions i entitats juvenils
07/10/2020 -

La Generalitat ha aprovat les bases reguladores per a la concessió directa de subvencions a 10 associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut, amb la finalitat de millorar l’atenció, protecció i qualitat de vida d’aquestes persones en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions de caràcter excepcional s’emmarquen en la resposta institucional del Consell davant la pandèmia de la COVID-19, donades les necessitats de les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut i ascendeix a la quantitat global de 500.000 euros.

D’acord amb el decret, publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut beneficiàries són les següents: Associació Juvenil Vent del Poble; Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord CV); Organització Juvenil Espanyola; Cooperació Internacional ONG.

Així mateix, es concedeixen ajudes a Scouts Valencians, Federació d’Escoltisme de Castelló, València i Alacant; Creu Roja Espanyola-Creu Roja Joventut CV i Centres Juvenils Don Bosco Comunitat Valenciana.

Finalment, s’han atorgat a la Federació de Cases de la Joventut de la Comunitat Valenciana; la Federació d’Escoltisme Valencià-Moviment Scout Catòlic i Júniors Moviment Diocesà.

Les raons d’interés públic i social que justifiquen el finançament públic a les entitats beneficiàries es basen en l’especial interés que suposa la implementació de programes i serveis per a la inclusió i la promoció de la ciutadania de les persones joves, tenint en compte les necessitats de potenciació de les polítiques d’igualtat, no discriminació i promoció dels drets, amb equilibri i amb equitat territorial.

Aquestes entitats juvenils treballen en tres línies: la promoció de la solidaritat, la tolerància i el respecte mutu; la formació del voluntariat juvenil i l’oci educatiu juvenil.

Distribució de les ajudes

Les ajudes per un import global de 500.000 euros es distribueixen de la següent manera: a l’Associació Juvenil Vent del Poble amb 24.600 euros; a la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord CV) amb 35.950 euros; l’Organització Juvenil Espanyola, amb 41.255 euros i Cooperació Internacional ONG, amb 43.300 euros.

L’ajuda a Scouts Valencians, Federació d’Escoltisme de Castelló, València i Alacant ascendeix a 52.550 euros; a Creu Roja Espanyola-Creu Roja Joventut, la dotació és de 54.091 euros i la de Centres Juvenils Don Bosco Comunidad Valenciana ascendeix a 56.764 euros.

Finalment, s’ha atorgat a la Federació de Cases de la Joventut de la Comunitat Valenciana, un total de 58.435 euros, a la Federació d’Escoltisme Valencià-Moviment Scout Catòlic, un total de 60.704 euros i a Júniors Moviment Diocesà, la quantitat de 72.349 euros.

Amb aquestes ajudes es dona resposta a les necessitats de les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut, que col·laboren amb la Generalitat en programes de promoció de les persones joves, amb la finalitat de garantir la seua inclusió i la seua participació real i efectiva en l’àmbit social, cultural i laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + nou =

bombers