25n
25N
25N

La Generalitat i la UE analitzen la defensa comercial enfront de la problemàtica dels cítrics de Sud-àfrica

La Generalitat i la UE analitzen la defensa comercial enfront de la problemàtica dels cítrics de Sud-àfrica
19/09/2019 -

La directora general d’Internacionalització, Mª Dolores Parra, i el cap adjunt de la Unitat de Defensa Comercial de la Unió Europea, Fréderic Michiels, han analitzat possibles instruments de defensa comercial que es podrien plantejar davant els problemes derivats en el sector dels cítrics pel tractat de lliure comerç de la UE amb Sud-àfrica.

En la trobada a Brussel·les, la responsable autonòmica ha traslladat als tècnics del departament europeu la problemàtica generada en la producció de cítrics en la Comunitat Valenciana i en l’exportació d’aquest sector a la Unió Europea.

Davant aquesta situació, durant la reunió ha pogut conéixer “pas a pas” quins informes s’han de realitzar per a poder iniciar la clàusula de salvaguarda, per la qual cosa ha qualificat la reunió de “molt positiva”, recull la Generalitat en un comunicat.

Respecte a l’acord entre la UE i els països que integren Mercosur(l’Argentina, el Brasil, l’Uruguai i Paraguai), la titular d’Internacionalització ha abordat les últimes novetats en matèria d’acords comercials, amb especial incidència en aquest tractat, amb el conseller de Comerç de la Representació Permanent d’Espanya, Juan Francisco Martínez García.

La responsable autonòmica ha traslladat les “inquietuds” del sector que va recollir en la reunió de la comissió de seguiment per a la defensa dels interessos dels sectors productius en els acords comercials de la UE amb tercers països.

En aquesta última trobada també s’han tractat aspectes com la complexitat dels tràmits ‘Saber’ per a Aràbia Saudita o la situació del taulell a Algèria i Egipte. L’objectiu d’aquestes reunions és consensuar actuacions per a defensar els interessos dels sectors de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 17 =

CCCC
torrent