25n
25N
25N

La Generalitat transferirà aquest dijous el primer tram del Fons de Cooperació Municipal

Es tracta de 20 milions d’euros que serviran per a “millorar la capacitat econòmica” dels consistoris valencians

La Generalitat transferirà aquest dijous el primer tram del Fons de Cooperació Municipal
16/05/2021 -

La Generalitat Valenciana transferirà aquest dijous a tots els ajuntaments de la Comunitat el tram corresponent al primer semestre del Fons de Cooperació Municipal de 2021. Es tracta de 20 milions d’euros que serviran per a “millorar la capacitat econòmica” dels consistoris valencians i que puguen afrontar la recuperació de la crisi generada per la Covid-19 “amb major solvència”.

El Fons de Cooperació Municipal 2021 està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d’euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment “objectius” i de manera incondicionada en la seua despesa. La transferència es realitza als consistoris en dos trams, un cada semestre de l’any, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Toni Such, ha assenyalat que per a la Generalitat és “molt important” que els ajuntaments tinguen la capacitat financera necessària per a les seues necessitats ordinàries i també “de manera especial” enguany perquè puguen “atallar les conseqüències negatives de la pandèmia en les economies locals i en les necessitats dels ciutadans que s’hagen vist més afectats”.

Such ha agraït la col·laboració de les diputacions de Castelló i de València, que ja han aportat als seus respectius ajuntaments la part corresponents del Fons de Cooperació Municipal, i ha lamentat que la Diputació d’Alacant “no responga i que en aquests últims anys haja deixat de transferir 70 milions d’euros als municipis de la província”, la qual cosa suposa una “clara discriminació respecte a la resta de la Comunitat Valenciana”.

Així, ha defensat que la Generalitat aposta per la Llei del Fons de Cooperació Municipal, que es començarà a debatre en la comissió de Justícia de les Corts. “Precisament, en eixa comissió parlamentària compareixerà aquest dilluns el president de la Diputació d’Alacant, i des de la Generalitat emplacem al fet que aprofite aqueixa oportunitat per a adherir-se al fons i deixe de discriminar els alacantins”, ha assenyalat Such.

La Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal l’any 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d’euros als ajuntaments de la Comunitat Valenciana, quantitat a la qual se sumen ara els 40 milions del fons de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 3 =