25n
25N
25N

Ximo Puig destaca que la Generalitat treballarà conjuntament amb el Govern central i el sector privat per a ampliar les polítiques d'estímul destinades al turisme

Ximo Puig destaca que la Generalitat treballarà conjuntament amb el Govern central i el sector privat per a ampliar les polítiques d'estímul destinades al turisme
03/09/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Govern valencià treballarà conjuntament amb el Govern central i el sector privat per a continuar impulsant polítiques d’incentius destinades a l'”enfortiment” del sector turístic, l’activitat del qual té una “importància estratègica” no sols per a l’economia de la Comunitat Valenciana, sinó per a la del conjunt d’Espanya.

Així ho ha indicat després de la reunió mantinguda al Palau amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, a qui ha agraït que haja iniciat en la Comunitat Valenciana la seua ronda de visites a les diferents comunitats autònomes. A la reunió han assistit també la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

La Comunitat Valenciana “està preparada per a ressorgir d’aquesta situació tan complexa que estem vivint”, ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha subratllat el suport del Govern per a continuar col·laborant amb mesures de suport al sector turístic.

El responsable del Consell ha remarcat a més l'”enorme esforç” del sector turístic de la Comunitat per a adaptar-se a aquest moment d'”excepcional complexitat” i s’ha referit a la importància d'”aprofitar les lliçons de la pandèmia” per a continuar millorant.

El president també ha agraït “als milers i milers de visitants que hagen tornat a confiar en la Comunitat Valenciana en aquesta campanya turística”.

Puig ha destacat, d’altra banda, la disposició de les administracions autonòmica i estatal a treballar juntes per a afrontar la difícil conjuntura al fet que ha abocat la pandèmia de COVID-19.

En aquest sentit, ha indicat que Generalitat i Govern central continuaran treballant en els pròxims mesos “en la implementació de polítiques d’incentius” al sector turístic, i ha al·ludit a l’eficàcia de mesures com la prolongació dels expedients de regulació temporal d’ocupació per a impedir que es destruïsquen empreses i es perden llocs de treball.

El cap de l’Executiu autonòmic ha emfatitzat que resulta necessari superar la crisi “des d’una visió la més àmplia i potent possible, perquè necessitem -ha dit- eixa reactivació econòmica que passarà pel turisme”.

“El sector turístic és i continuarà sent un sector clau”, ha agregat Puig, que ha coincidit amb el secretari d’Estat de Turisme en la importància de la col·laboració entre institucions per a portar avant polítiques per a enfortir-ho.

Fernando Valdés ha manifestat referent a això que els Governs estatal i valencià estan “totalment alineats a continuar fent costat a un sector estratègic per al conjunt de l’economia” amb mesures a curt, mitjà i llarg termini, i ha recalcat que el sector turístic valencià “ha sabut adaptar-se” a l’actual situació i ha realitzat “esforços innegables” per a oferir els millors serveis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

museo prehistoria