25n
25N
25N

La Generalitat vendrà terrenys de Terra Mítica "sense trellat" que va expropiar el PP

Deu empreses han oferit 24 milions d’euros. Amb la venda d’aquestes parcel·les, s’evitarà seguir gastant recursos públics en uns béns que quasi no produeixen rendiments

La Generalitat vendrà terrenys de Terra Mítica "sense trellat" que va expropiar el PP
17/01/2018 -

Deu empreses immobiliàries i hoteleres han oferit més de 24 milions d’euros per diverses parcel·les de l’entorn de Terra Mítica, propietat de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), empresa pública de la Generalitat.

El territori, denominat PEDUI Benidorm-Finestrat, havia sigut adquirit mitjançant una expropiació durant el govern del Partit Popular a la fi dels anys 90 amb l’objectiu que fóra una zona terciària i de recreació aprofitant l’èxit del parc d’atraccions. Per això, es van reservar espais lliures, àrees de dotació pública, esportives i hoteleres. No obstant açò, ara mateix són operadors privats els que estan explotant els terrenys a canvi d’un cànon, per la qual cosa la Generalitat els considera “actius estratègics” i creu que “no té sentit” que seguisquen sent de la seua propietat.

Per això, la SPTCV va decidir traure’ls a subhasta en 9 lots, i han sigut deu les empreses que han concorregut als nou lots, que van eixir a la venda per 26 milions. Una parcel·la del total ha quedat deserta de competidors, per la qual cosa s’ha saldat amb 24 milions, 500.000 euros més que el preu d’eixida sense tenir en compte la parcel·la deserta. De la totalitat dels terrenys de l’entorn de Terra Mítica, la SPTCV únicament s’ha reservat una parcel·la de 750.000 metres quadrats per a possibles actuacions.

El director de la SPTCV, Antonio Rodes, ha assenyalat que estan “satisfets del resultat de la subhasta, que permetrà reimpulsar un àrea que va quedar inutilitzada després de la gestió de l’anterior executiu”. A més, ha explicat que, amb la venda d’aquestes parcel·les, s’evitarà seguir gastant recursos públics en uns béns que amb prou faenes produeixen rendiments.

“La subhasta ha aconseguit despertar l’interès del mercat i dels diferents operadors per a la col·locació d’uns actius que no són considerats estratègics per la Generalitat, que no tenen una perspectiva clara de convertir-se en productius o que, en cas d’estar desenvolupant una activitat, poden seguir efectuant-la sense la titularitat pública”, ha assenyalat Rodes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + setze =