25n
25N
25N

La Generalitat atribueix la pujada a l'estacionalitat i destaca que és el gener amb menys atur des de 2008

La Generalitat atribueix la pujada a l'estacionalitat i destaca que és el gener amb menys atur des de 2008
04/02/2020 -

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha atribuït la pujada de l’atur en la Comunitat Valenciana del mes passat a l’estacionalitat, encara que ha destacat que és el gener amb menys atur des de 2008 a la regió.

Segons les dades del Ministeri de Treball, el nombre d’aturats va pujar en 8.998 aturats al gener en la Comunitat, el tercer major increment després d’Andalusia i Madrid (+2,52%), fins a un total de 366.562 aturats.

En un comunicat, el responsable d’Ocupació de la Generalitat ha recordat que la Comunitat Valenciana va ser la tercera autonomia que més va reduir l’atur en termes absoluts durant l’últim any, en un total de 6.938 persones (-1,86%).

No obstant això, Nomdedéu ha reconegut que l’inici de 2020 és negatiu, amb un increment del 2,52% (8.998 persones), “en un context clarament marcat per l’estacionalitat i la fi de la campanya de Nadal”.

Així i tot, ha matisat que es tracta d’una millor xifra que la registrada el gener de 2019, a més d’estar lleugerament per davall de la mitjana nacional com “el mes de gener amb menys atur des de l’any 2008” en la Comunitat.

Per sectors, el titular d’Ocupació ha apuntat que el repunt de l’atur, “sempre habitual en aquest període”, es va centrar sobretot en el sector agrícola i serveis, ja que va baixar en la construcció (-2,08%), també en les persones sense ocupació anterior (-3,88%) i, pràcticament, no va augmentar en la indústria (+0,29%).

“Som conscients que l’estacionalitat encara és un punt feble de l’economia valenciana”, ha subratllat Nomdedéu, destacant que el servei valencià d’ocupació Labora tracta de posar en marxa iniciatives que permeten avançar cap a un nou model econòmic més sostenible i amb un treball estable i de major qualitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 18 =

Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud