25n
Orgull
Orgull

Generalitat rep 445 sol·licituds d'ajudes al lloguer per a persones en situació d'emergència residencial

Generalitat rep 445 sol·licituds d'ajudes al lloguer per a persones en situació d'emergència residencial
29/08/2019 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha rebut 445 sol·licituds, fins hui, per a l’ajudes directes al pagament de lloguer per a atendre aquelles situacions especials d’emergència habitacional, a fi de possibilitar l’accés a l’habitatge, o si escau, evitar la seua pèrdua, tal com estableix el reconeixement al dret subjectiu de l’habitatge, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat que “aquestes ajudes són un pas més per a assegurar l’accés i la permanència sota un sostre digne a aquelles famílies sense recursos econòmics, en estar dirigides als col·lectius socials més necessitats de suport públic”.

En aquest sentit, ha afegit que “no solament tenim el mandat de garantir l’accés a l’habitatge mitjançant la Llei per la Funció Social de l’Habitatge de la Comunitat, sinó que és una obligació per part de l’Administració Autonòmica reconeguda en l’article 16 de l’Estatut d’Autonomia”.

Les ajudes, que es poden sol·licitar fins al 31 d’octubre, es tramiten a través dels ajuntaments, serveis socials, així com les mancomunitats, ONG o altres associacions que exercisquen una funció social en matèria d’habitatge, per entendre que són els organismes més pròxims a la ciutadania, i que coneixen de primera mà les necessitats habitacionals de les persones amb problemàtiques d’accés a l’habitatge o risc de pèrdua de la mateixa per falta de pagament.

La Generalitat ha convocat en 2019 per primera vegada aquestes ajudes de caràcter directe i no per concurrència competitiva, segons l’Ordre que el passat 12 d’abril publicava el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. En la mateixa figuren les bases reguladores per a la concessió directa d’ajudes per raons de caràcter públic, social i humanitari a persones i unitats de convivència en situació d’emergència habitacional.

La quantia de l’ajuda no és un percentatge fix, sinó que es calcula sobre la base dels ingressos que perceben les persones sol·licitants i l’import que paguen de la renda de lloguer, de manera que la persona afectada no haja de pagar de lloguer un import que li supose un esforç superior al 25% dels seus ingressos. El límit màxim d’ajuda que es concedeix és del 80% de la renda de lloguer i s’han fixat imports màxims distribuïts en diverses zones de la Comunitat Valenciana.

L’ajuda mensual màxima varia en funció de la zona (València, 480 euros al mes i 5.760 euros a l’any; Alacant i Castelló, 435 euros al mes i 5.220 euros a l’any, etc). A més, aquesta línia complementa a altres solucions habitacionals com les ajudes al lloguer ordinàries, el complement de lloguer de la Renda Valenciana d’Inclusió o l’adjudicació d’un habitatge públic.

La Llei per la Funció Social de l’Habitatge de la Comunitat, que va entrar en vigor al març de 2017, té com a objectiu fer efectiu el dret a un habitatge assequible, digna i adequada, així com per a donar resposta a la demanda ciutadana en generar polítiques públiques d’habitatge, ampliar el parc públic, i evitar, en la mesura de les competències de la nostra autonomia, els desnonaments dels sectors més desfavorits de la nostra societat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 2 =