25n
Orgull
Orgull

La Generalitat dóna a Intu una setmana més per a aportar la garantia d'1.000.000 d'euros i poder avançar en l'ATE

La Generalitat dóna a Intu una setmana més per a aportar la garantia d'1.000.000 d'euros i poder avançar en l'ATE
08/06/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha donat a Intu Found València SL una setmana més per a depositar la garantia d’un milió d’euros que es requereix per a tornar a avaluar ambiental del projecte del macrocentre comercial Port Mediterrani a Paterna, batejat després com Intu Mediterrani, i continuar així amb la tramitació de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE).

El departament liderat per Arcadi España va enviar el mes de maig passat un requeriment a Intu Found València SL perquè depositar la citada garantia en un termini de quinze dies i avançar en l’ATE. El termini concloïa aquest dimarts, però la promotora va enviar un escrit per a sol·licitar que se li ampliara “almenys un mes addicional”, segons han traslladat a Europa Press fonts de la Conselleria.

En el seu escrit, Intu Found València SL demana que es tinga en compte el “complicat” que està sent per als operadors econòmics l’accés àgil a les garanties financeres de bancs o caixes d’estalvi en
el context de la crisi econòmica motivada per la Covid-19, han explicat a Europa Press des de la conselleria. A més, la promotora posa l’accent en la “burocràcia interna de les entitats” que allarga l’aprovació d’aquesta mena de garanties.

Després de rebre la sol·licitud, la Conselleria accedeix a ampliar el termini a la promotora, però l’ha fet tal com marca la normativa sobre les ATE$, això és, menys de la meitat del període de quinze dies que se li havia donat inicialment.

Així, Intu Found València SL té ara fins al dia 15 de juny a les 14.30 hores per a aportar els diners o un aval bancari o la Conselleria procedirà la “caducitat” de l’ATE per desestiment. No obstant això, des del departament amb competències en Política Territorial i Paisatge veuen amb “preocupació” que la promotora tinga problemes per a aportar 1 milió d’euros, quan la inversió del seu projecte per a Paterna frega els 500 milions.

El requeriment de la garantia es va produir després que el mes de juliol passat, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana rebutjara el recurs de la Generalitat contra la sentència de 2019 que anul·lava la resolució de la Conselleria Obres Públiques i Vertebració del Territori, de data 10 d’octubre de 2016, que denegava la proposta del Pla d’Actuació Territorial Estratègica (LLIGUE) ‘Port Mediterrani’ i demanava al Govern valencià un nou informe ambiental perquè el projecte siga sostenible.

La citada sentència obligava a retrotraure el procediment a la situació anterior a la resolució que en el seu moment va emetre Conselleria, exigint així la realització d’una nova avaluació ambiental del projecte, per la qual cosa Intu havia de tornar a aportar la garantia d’1 milió d’euros que establia l’Acord del Consell de 2013 que declarava el projecte Port Mediterrani com a actuació territorial estratègica, i que havia sigut retirada, per a continuar amb la seua tramitació.

En aquest escenari, el departament que lidera Arcadi España va enviar un primer escrit a Intu Found València després d’haver publicat en el DOGV una ressenya de la resolució del conseller perquè aportara la garantia en un termini de quinze dies. Des de llavors han passat quasi tres mesos i aquesta garantia no ha sigut constituïda, per la qual cosa, en cas de no presentar-se abans del 15 de juny, “es produirà la caducitat de l’ATE, entenent desistida la sol·licitud de l’empresa”, tal com va explicar en el seu moment la directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, en ser preguntada sobre aquest projecte.

No és la primera vegada que se sol·licita aquesta garantia. El primer termini per a depositar-la vencia el passat 5 de maig. La mercantil va proposar llavors deixar com a garantia uns terrenys en lloc de l’import econòmic, però l’Acord del Consell de 2013 pel qual es declara l’ATE del projecte estableix que es regirà per la Llei de Contractes i aquesta no permet aportar una “garantia hipotecària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dotze =