25n
25N
25N

La Generalitat inicia el repartiment de material de protecció al sector del transport

Transportistes, concessionàries d’autobusos, taxistes, empreses VTC i personal d’FGV reben mascaretes, guants i gel desinfectant

La Generalitat inicia el repartiment de material de protecció al sector del transport
07/04/2020 -

El material de protecció individual adquirit per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha començat a repartir-se aquest dimarts entre els treballadors del sector del transport amb la finalitat de garantir la seua seguretat en aquesta crisi sanitària.

El material, que inclou prop de 40.000 mascaretes de protecció, 40.000 guants i 40.000 unitats de gel desinfectant, ha començat a entregar-se entre professionals que continuen prestant servei. En concret, va per a transportistes, taxistes, personal de VTC, treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i empreses concessionàries d’autobusos.

El repartiment garanteix que cada professional reba un kit compost per una mascareta quirúrgica, una botella dispensadora de gel hidroalcohòlic i un parell de guants per cadascun dels vehicles de la seua titularitat.

El conseller, Arcadi España, ha assegurat que aquest material “millorarà la seguretat i augmentarà la protecció enfront de Covid-19 de tots els professionals del sector del transport que continuen prestant servei sense descans en aquesta crisi sanitària, garantint el subministrament de béns de primera necessitat i el necessari desplaçament del personal d’activitats essencials”.

PROCEDIMENT DE LLIURAMENT

La conselleria compta amb el suport de federacions provincials i empreses del sector per a realitzar el repartiment de material. La Federació Valenciana d’Empresaris del Transport i la Logística (FVET) és l’encarregada de repartir el material entre els professionals del transport de mercaderies.

A Alacant la Federació Provincial d’Associacions d’Empresaris de Transport de Mercaderies d’Alacant (Fetrama) ja ha començat el repartiment, mentre a Castelló la distribució s’ha començat a realitzar mitjançant l’Associació Empresarial Castellonenca de Transports de Mercaderies per Carretera (ACTM).

En el cas de professionals del sector del taxi, la Federació Sindical del Taxi de València i província és l’encarregada de realitzar la distribució per a totes les llicències imparelles de la província de València, mentre l’Associació Gremial del Taxi és l’encarregada de la distribució de les llicències pareixes.

En el cas d’Alacant, el repartiment es realitza a través de l’Associació Alacantina de RadioTeletaxi, i de l’Associació Taxistes Castelló i Província en el cas de Castelló.

Respecte als conductors de transport de viatgers i viatgeres per carretera, així com el personal conductor d’empreses VTC, el repartiment del kit de protecció individual s’està duent a terme a través de l’empresa Transvía, en el cas de València; Vectalia, en el cas d’Alacant, i Autobusos Mediterrani, a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =