caixa popular

La Generalitat presentarà la seua proposta de reforma constitucional

Pel Consell, el model autonòmic “està esgotant els seus límits” i “provocant la falta de desenvolupament polític i de finançament harmònic”

La Generalitat presentarà la seua proposta de reforma constitucional
09/02/2018 -

El Consell ha aprovat la seua “Proposta Política sobre la Reforma de la Constitució Espanyola“, un document que la Generalitat Valenciana portarà a la comissió del Congrés dels Diputats en la qual s’està debatent l’assumpte. Així ho ha anunciat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell.

Per al govern valencià, la reforma constitucional “s’ha convertit en una necessitat sentida i reclamada des de moltes opcions per a posar en valor la pluralitat”, per la qual cosa en aquest document arreplega “una sèrie de prioritats” i de “accions particulars, inspirades en els eixos” del pacte del Botànic. El model autonòmic actual rep especial atenció, ja que en el Consell consideren que “està esgotant els seus límits” i “provocant la falta de desenvolupament polític i de finançament harmònic” i solidària.

Segons Mónica Oltra, “açò és de tota normalitat quan hi ha un govern compost per diverses formacions polítiques i no hi ha una directriu d’un partit nacional que marca les directrius dels governs autonòmics”. Es tracta, per tant, de “fixar una postura del president de la Generalitat” i del Consell davant l’assumpte.

Som el primer govern autonòmic que s’ha pronunciat en un sentit en el qual s’ha de caminar la reforma constitucional”, ha aclarit la vicepresidenta, i ha afegit que “açò no vol dir que siga l’únic, ni que no hagen altres possibilitats”. No obstant açò ha apuntat que en el Consell creien important que el debat no es produïra solament entre partits polítics, “sinó que hi haguera veu de les comunitats autònomes”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018