25n
25N
25N

La Generalitat redueix al mínim els tràmits del lloguer assequible

La Generalitat redueix al mínim els tràmits del lloguer assequible
02/06/2020 -

La Conselleria Arquitectura Bioclimàtica ha agilitat el procediment per a l’assignació d’habitatges de la seua propietat en règim de lloguer assequible per a facilitar i reduir els tràmits administratius. Està operatiu des de l’1 de juny.

En els últims anys, l’augment desmesurat dels preus en el mercat del lloguer ha fet que les sol·licituds per accedir a habitatges de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) en arrendament assequible s’hagen multiplicat, explica la Generalitat en un comunicat.

A partir d’ara, una sol·licitud és admesa amb el mínim de documentació. Només cal emplenar un formulari, que anirà acompanyat de la declaració responsable del compliment de requisits, de les circumstàncies personals i socioeconòmiques per a la prebaremació i dels DNI/NIE dels interessats.

Una vegada que la família és inclosa en el procés d’assignació d’un habitatge, es comprovarà que compleix els requisits. L’objectiu és reduir al màxim possible la càrrega burocràtica i administrativa als sol·licitants, destaca el director de l’EVha, Alberto Aznar.

Per a tindre una gestió més eficient dels habitatges, l’EVha ha canviat així el criteri d’admissió, que inicialment considerava que una sol·licitud era admesa només quan quedava acreditat que el sol·licitant complia els requisits establits en la normativa.

Les admeses s’ordenaran tenint en compte la puntuació obtinguda. A les quals tinguen més punts en la baremació provisional se’ls demanarà la documentació que acredite el compliment dels requisits i les situacions personals i socioeconòmiques contingudes en la declaració responsable. Mentrestant, les que no ho acrediten perdran la puntuació o seran excloses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 19 =