25n
25N
25N

La Generalitat rebrà un préstec europeu de cent milions per a reparar danys de la DANA

La Generalitat rebrà un préstec europeu de cent milions per a reparar danys de la DANA
06/08/2020 -

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat una operació de préstec a la Generalitat per fins a cent milions d’euros per a reparar danys provocats per la DANA de setembre de l’any passat. Per a 2020 desemborsarà un primer tram de 50 milions, segons ha avançat el president, Ximo Puig, en una compareixença en Les Corts sobre el fons de reconstrucció de la UE.

Aquest projecte abasta actuacions a les comarques de la Vega Baixa (Alacant) i la Vall d’Albaida (València) en educació (reparació de centres i subministrament de material), agricultura (reparacions en regadius i camins), obres públiques (reparacions de carreteres CV 925-930-935-940-941-945-949-950-951), sanitat (danys de l’Hospital d’Orihuela i centres adscrits), turisme (manteniment i reparacions d’infraestructures) i reparacions en estacions de sanejament de l’entitat pública Epsar.

El tipus d’interés d’aquesta operació es determinarà en setembre quan se sol·licite i s’efectue el primer desemborsament. Els posteriors arribaran en 2021 en funció de l’execució dels projectes.

En concret, el préstec té un termini de fins a 17 anys amb amortització a venciment o 30 anys amortitzable i cinc anys de manca, segons les preferències i limitacions a les quals se sotmet la Generalitat.

Es tracta de la segona operació que el BEI finança al govern valencià en l’últim any, ja que al novembre va concedir una de fins a 270 milions. Tot això, destaquen des de Presidència, “després d’anys en què no s’atorgaven crèdits després d’incomplir el Consell del PP l’obligació de destinar a col·legis els recursos que li van concedir”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =