25n
25N
25N

La Generalitat rep 287 propostes en els primers pressupostos participatius del Govern valencià

El termini per a presentar propostes ciutadanes finalitza el pròxim 30 de maig

La Generalitat rep 287 propostes en els primers pressupostos participatius del Govern valencià
25/05/2021 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha rebut 287 propostes als primers pressupostos participatius de la Generalitat per a 2022 des que es van obrir a la ciutadania el passat 11 de maig.

Els ciutadans i ciutadanes poden presentar les seues propostes d’àmbit comarcal o autonòmic fins diumenge que ve 30 de maig, de forma únicament telemàtica a través del portal de la Generalitat GVA Participa.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, ha animat a la ciutadania a continuar participant i presentat les seues iniciatives “que permetrà que els valencians i valencianes formen part de les decisions d’aquest govern”.

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022 compten amb 125 milions d’euros que es distribueixen atenent criteris de població, pobresa i despoblació. En aquest sentit, 87,5 milions d’euros, la qual cosa suposa el 70% dels recursos totals, es distribueixen en àrees comarcals de la Comunitat, mentre que els 37,5 milions restants, que representen el 30%, es dirigeixen a projectes d’àmbit autonòmic.

De les 287 propostes rebudes, 123 es corresponen amb projectes d’àmbit autonòmic, mentre que 164 s’orienten a iniciatives d’abast comarcal. En aquest sentit, s’han rebut 40 propostes de les comarques Centrals; 34 de les comarques Costaneres del Nord; 38 de les Comarques de l’Horta; 7 de les comarques d’Interior; 7 de les comarques de l’Interior del Nord; 22 de les comarques del Sud; i 16 de les comarques del Xúquer-Túria.

D’acord amb les categories que els ciutadans indiquen en les seues propostes, destaquen les relacionades amb l’ecologia, l’habitatge i l’educació.

Poden participar totes les persones majors de 16 anys que estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat; els valencians i valencianes residents en l’exterior, indicant la data i lloc de l’última residència en el nostre territori; i les persones menors de 16 anys i majors de 12 que tinguen DNI, amb l’autorització prèvia dels seus pares o mares, tutors o representants legals.

Fases del procés

Una vegada finalitzada la fase de presentació de propostes, s’inicia la fase de revisió de les mateixes entre el 31 de maig i el 8 de juny, moment en el qual es revisaran i ordenaran per conselleries. Així mateix, es retornarà un informe amb les propostes admeses i les no admeses (amb la indicació del motiu d’exclusió) que serà validat per la Comissió de Seguiment. Les propostes admeses passaran a la fase de suports en GVA Participa i les descartades a una pestanya secundària d’aqueix mateix portal.

La fase de suports es desenvoluparà entre el 9 i el 27 de juny, moment en el qual qualsevol persona podrà donar suport a un màxim de 10 propostes.

En les següents etapes del procés es realitzarà una avaluació de les propostes; la publicació de preus; votació de projectes; i conclourà amb els resultats que es donaran a conéixer el 28 d’octubre. Posteriorment, es realitzarà un seguiment i control de les iniciatives aprovades, a partir de la seua incorporació en el projecte de Pressupostos de la Generalitat de 2022 i fins a l’execució d’aquestes.

El portal GVAParticipa de la Generalitat compta en l’actualitat amb 17.984 usuaris i usuàries des de la seua posada en marxa el passat 3 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =