25n
25N
25N

La Generalitat realitzarà al cementeri de Paterna l'exhumació més nombrosa de víctimes del franquisme

Qualitat Democràtica publica al DOUE la licitació del contracte per a recuperar les restes de més de 300 afusellats en 1940, enterrats en les fosses 21 i 126 del cementeri municipal

Arxiu

La Generalitat realitzarà al cementeri de Paterna l'exhumació més nombrosa de víctimes del franquisme
14/12/2020 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha publicat al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) la licitació d’un contracte que permetrà realitzar, al cementeri municipal de Paterna, l’exhumació més gran practicada fins ara al territori valencià.

El contracte d’indagació, investigació, localització, delimitació, exhumació i estudi antropològic ascendeix a 662.464 euros, per a un projecte que preveu recuperar les restes de 316 víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista a les fosses 21 i 126 del cementeri de Paterna; aquesta última considerada la més gran en el nostre territori.

A la fossa 21, es buscarà 78 víctimes, en una actuació sol·licitada per l’ajuntament de Quart de Poblet. A la fossa 126 està previst recuperar les restes de 238 persones procedents de 5 sacas de víctimes d’afusellaments entre el 27 d’agost i el 14 de setembre de 1940.

Aquest contracte es compon de dos lots. El primer d’ells compta amb una dotació estimada de 157.537 euros per a desenvolupar el projecte de la fossa 21, mentre que el segon dels lots té un pressupost de 504.927 euros que es destinaran a fer els treballs a la fossa 126.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha volgut destacar “la magnitud d’aquesta actuació que posarem en marxa des de la Conselleria en la fossa més gran de la Comunitat per a aconseguir l’objectiu que ens marquem al començament d’aquesta legislatura, aconseguir un territori lliure de fosses”.

Per a Pérez Garijo, “aquest projecte suposa la continuació d’una fita que representa realitzar les exhumacions de manera directa des d’una institució autonòmica amb el ferm compromís de fer justícia i reparar a les víctimes i les seues famílies”.

Altres exhumacions

La Generalitat va començar els treballs d’exhumació per a la recuperació de víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista, per primera vegada de manera directa, el mes de juny passat al cementeri de Castelló i a Monòver, treballs que han continuat en desembre amb altres exhumacions a Orihuela i, novament, a Castelló. Pròximament, les actuacions començaran a Segorbe i a la fossa 10 del cementeri d’Alacant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + un =