25n
25N
25N

La Generalitat publicarà de manera "imminent" les ajudes al lloguer a les quals destinarà 21 milions d'euros

La Generalitat publicarà de manera "imminent" les ajudes al lloguer a les quals destinarà 21 milions d'euros
18/02/2020 -

La Vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica publicarà de manera “imminent” aquest mateix mes de febrer en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el Programa d’Ajudes al Lloguer d’Habitatge i el Programa d’Ajudes al Lloguer per a joves 2020, que enguany comptarà amb una dotació de 21 milions d’euros, 1 milió més que en l’anterior convocatòria.

El titular del ram, Rubén Martínez Dalmau, ha destacat en la presentació del programa que aquestes ajudes “demostren l’esforç de la Generalitat en continuar ampliant la despesa social en un context d’infrafinançament”. Segons ha subratllat, “les ajudes al lloguer són una xarxa de protecció per a la ciutadania i asseguren, en bona part, el pagament de les despeses del lloguer durant un any per a les persones més necessitades de recursos públics”.

Ha recordat que són 44.009 persones i unitats de convivència les que s’han beneficiat d’aquest programa d’ajudes des de l’arribada del Govern del Botànic a la Generalitat, amb un import que supera, en el seu conjunt, els 67 milions d’euros.

Aquestes ajudes són “un dels instruments més importants” que té l’administració perquè la gent puga fer front al pagament del lloguer i els 21 milions consignats per a enguany “repercutiran en el benestar de milers de famílies valencianes”.

L’augment de pressupost permetrà “arribar a més famílies”, que des de la publicació en el DOGV de la resolució tindran de termini fins al 31 de març per a presentar sol·licituds. Hi ha sis mesos per a resoldre i l’administració concentra en un sol pagament l’ajuda, per la qual cosa els beneficiaris “després han de fer un exercici de distribució dels diners”.

Per part seua, el director general d’Emergència Habitacional i Funció Social, David Vegara, s’ha referit a la incorporació de noves tècniques en la tramitació de les ajudes, en relació amb les aplicacions de gestió administrativa i econòmica. Unes millores que aniran destinades, ha dit, al fet que “la ciutadania puga rebre l’ajuda amb màxima celeritat”.

Així mateix, ha explicat que els ajuntaments que més ajudes gestionen han sigut convocats prèviament a una sessió de formació amb l’objectiu de facilitar la tramitació telemàtica per a poder agilitar les sol·licituds.

PROGRAMA D’AJUDES

Per a concórrer a les ajudes l’habitatge arrendat haurà de constituir la residència habitual i permanent de la persona arrendatària durant tot el període pel qual es concedisca l’ajuda.

Els ingressos de les persones consten o no com a titulars del contracte d’arrendament hauran de ser iguals o inferiors a tres vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), mentre que el límit serà de quatre vegades l’IPREM si es tracta d’una família nombrosa de categoria general o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades l’IPREM quan es tracte de famílies nombroses de categoria especial o de persones amb discapacitat.

En el cas de les ajudes per a joves, podran ser beneficiàries les persones de menys de 35 anys o una unitat de convivència en la qual tots els membres siguen d’aqueixa edat. Un altre requisit és no rebre cap altra ajuda per a atendre el pagament de la renda de lloguer d’habitatge.

A més, no es podrà compatibilitzar amb percepcions de la Renda Bàsica d’Emancipació, ni amb cap altra ajuda per al pagament del lloguer del Pla d’Habitatge 2018-2021, ni amb les quals, per a aqueixa mateixa finalitat, puga concedir l’administració autonòmica, entitats locals o altres administracions, entitats públiques, organitzacions no governamentals o associacions que aporten una ajuda.

CAMPANYA DE DIFUSIÓ DE LES AJUDES

La sotssecretària de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Blanca Jiménez, ha posat l’accent en la campanya de difusió del programa d’ajudes que es durà a terme.

“Hem volgut acompanyar aquesta convocatòria d’una campanya divulgativa perquè volem fer arribar fins a l’últim racó del territori valencià la informació necessària perquè la ciutadania puga beneficiar-se dels recursos públics”, ha subratllat Jiménez.

A partir del pròxim 24 de febrer, i fins a final del termini de presentació de les ajudes, el 31 de març, es desenvoluparà una campanya publicitària per a difondre la informació sobre les ajudes mitjançant panells en autobusos, tascons de radi, premsa escrita i mitjans digital i xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − tretze =

Informacion coronavirus
escalante
escalante