25n
25N
25N

La Generalitat prorroga el programa de reforç de la grip i impulsa un pla de contingència per a reforçar l'atenció sanitària enfront del coronavirus

La Generalitat prorroga el programa de reforç de la grip i impulsa un pla de contingència per a reforçar l'atenció sanitària enfront del coronavirus
05/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, davant l’episodi de coronavirus, la Generalitat ha acordat amb els sindicats prorrogar 174 contractes de personal sanitari del programa de reforç de la grip fins al 31 de març, amb possibilitat d’ampliacions successives, al mateix temps que ha preparat un pla de contingència per a reforçar l’atenció sanitària en Primària, hospitals i urgències, d’acord amb les necessitats que es detecten.

A més, durant la sessió de control de Les Corts, també ha explicat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha previst un increment del personal mèdic dedicat a les unitats de prevenció de riscos laborals.

El sistema sanitari públic valencià està funcionant d’una manera absolutament organitzada i amb tota la potència que té”, ha afirmat el president, que ha defensat “la resposta moderada, serena i amb contundència” que s’està tenint davant aquest problema des de l’Administració sanitària.

Puig ha explicat que s’ha establit una “unitat d’acció de totes les comunitats autònomes” per a prendre les mesures “de manera coordinada amb el Ministeri, la Unió Europea i l’Organització Mundial de la Salut”, amb actuacions com el contacte diari del Govern amb totes les comunitats autònomes que integren el Sistema Nacional de Salut.

Així mateix, ha recordat que la Conselleria ha habilitat el telèfon d’informació 900 300 555, per a persones que hagen viatjat a zones de risc, i s’han mantingut reunions amb els agents socials, econòmics i polítics per a comunicar-los tota la informació sobre la situació.

D’altra banda, el president ha assegurat que, en l’actual fase de contenció, “cal extremar les mesures de prevenció i seguiment dels casos” i ha defensat que “la prioritat és protegir la salut de valencianes i valencians”.

Visita del Papa

També s’ha referit al pròxim inici del judici “per un dels casos d’espoli més flagrants” patit per la Comunitat, el que es va produir aprofitant la visita del Papa a València en 2006, i ha subratllat referent a això que s’ha treballat des del principi per “la recuperació de tots els fons desviats”, que, segons la instrucció judicial, ascendeixen a 3,2 milions d’euros a través del contracte de les pantalles que va pagar Canal 9.

Puig ha avançat que, en relació amb els casos de corrupció que van causar un perjudici en les arques públiques autonòmiques, “qualsevol acord de conformitat dels acusats amb la Fiscalia passarà, per part de la Generalitat, pel reconeixement de la culpabilitat i per la devolució dels diners”. “Si no es compleixen aquestes dues condicions, la Generalitat, que està personada en aquests casos, no donarà el seu vistiplau”, ha recalcat.

D’altra banda, el president ha aprofitat per a recordar que el passat dia 3 l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol va convocar la seua última concentració i ha tornat a demanar “perdó a les víctimes en nom de  la Generalitat”, així com “reconeixement a tots aquells que han estat durant tants anys defensant la dignitat de tot el poble valencià”.

8 de març

Durant la sessió plenària, a més, el president ha mostrat el suport del Consell a les reivindicacions del 8 de març i ha manifestat que “quan es parla d’igualtat s’està parlant també de decència”. “Fins que no hi haja igualtat aquesta societat no serà decent, i, mentre hi haja un assassinat per violència de gènere, aquesta societat no serà decent”, ha indicat.

Per això, el cap de l’Executiu valencià s’ha referit als instruments en els quals es vol “aprofundir” durant aquesta legislatura, com a nova Llei d’Igualtat que el Consell té previst impulsar en aquesta legislatura, que “blindarà amb rang superior algunes de les normes que s’han anat implantant” per la Generalitat.

Respecte a la xarxa de Centres Dona, Puig ha informat que “durant l’any passat va assistir a 5.332 víctimes de maltractament físic o psicològic, agressions sexuals o assetjament en l’àmbit del treball”. A més, ha explicat que en la xarxa d’Oficines de Víctimes del Delicte el 60% de les denúncies que es van tramitar van ser per aquesta mateixa matèria.

D’altra banda, i respecte a l’Oficina de Denúncia i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere que el Consell ha posat en marxa amb el Ministeri d’Interior, el president ha ressaltat que “es tracta d’una experiència pilot que, des del primer moment, ja ha sigut un fet positiu”, ja que “és fonamental donar seguretat a les dones i l’assistència des del primer moment”. “En el temps que porta l’oficina s’han presentat ja 400 denúncies i només s’han retirat 4”, un percentatge de l’1%, ha subratllat.

“Es necessita una revolució cultural”, ha asseverat Puig, que ha destacat que 1.031 entitats ja han subscrit el Pacte valencià contra la violència de gènere, així com el treball de la Generalitat per a trencar des de l’educació la bretxa de gènere en les carreres cientificotècniques o per a iniciar “un procés de feminització de l’Administració d’un Consell que ha sigut el primer paritari de l’autogovern.

Impuls a l’activitat econòmica

Quant a la situació econòmica, el president ha destacat que la funció del Consell és “generar un espai d’estabilitat, de diàleg i de confiança”. En aquest sentit, ha anunciat iniciatives per a l’impuls de l’activitat econòmica.

Així, ha explicat que dilluns que ve tindrà lloc una reunió per a impulsar la col·laboració público-privada en matèria d’habitatge i obres públiques, així com “accions de xoc en diferents sectors productius” i, especialment, en el turístic, després que se suspenguera la Fira Internacional del Turisme de Berlín (ITB) per prevenció davant el coronavirus.

D’aquesta manera, la Generalitat, al costat de Turespaña i a les diferents marques turístiques del territori valencià, ha programat accions de promoció directa a Alemanya, en col·laboració amb les marques i entitats que mantenen convenis amb Turisme.

A més, Turisme col·laborarà en els pròxims mesos amb el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana per a desenvolupar esdeveniments en ciutats alemanyes amb la finalitat de donar visibilitat al sector i establir relacions de treball amb operadors turístics i agents alemanys especialitzats.

El president també s’ha referit a les últimes dades d’ocupació, que, tal com ha subratllat, reflecteixen que, en termes interanuals, la Comunitat Valenciana és l’autonomia on més s’ha reduït l’atur en termes absoluts.

Així, segons les dades publicades dimarts passat, el mes de febrer la desocupació en la Comunitat Valenciana es va reduir en 9.135 persones respecte a l’anterior. “El comportament del mercat laboral valencià és millor que la mitjana d’Espanya en tots els indicadors”, ha indicat Puig, que ha recordat que “febrer és tradicionalment un mes en què puja l’atur”.

Per això, ha afirmat que “trencar aquesta tendència és una bona notícia que cal atribuir al bon funcionament de l’economia valenciana”. A més, també ha explicat que “el nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha augmentat en 6.987 persones”, la qual cosa suposa “el millor comportament en creació d’ocupació en un mes de febrer en els últims 13 anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × dos =