25n
25N
25N

La Generalitat preveu una pròrroga de totes les restriccions fins a març

El president Ximo Puig explica que “no estem encara en disposició de flexibilitzar” pel que l’hostaleria seguirà tancada fins a març, les reunions només podran de convivents i les principals ciutats estaran confinades els caps de setmana i festius

La Generalitat preveu una pròrroga de totes les restriccions fins a març
08/02/2021 -

Tancat el mes de gener amb les pitjors xifres de la pandèmia en la Comunitat Valenciana, es tanca el mes més negre de la història per als valencians i valencianes, el qual registrava dia rere dia milers de contagis fins a arribar al rècord de 9.810 positius el 20 de gener i acumulant un centenar de morts diaris. Així, la Comunitat Valenciana ha tancat gener deixant enrere a 1.827 valencians morts per coronavirus, i solament la primera setmana de febrer s’han comptabilitzat 621 morts sent aquesta la setmana més negra de la pandèmia.

D’aquesta manera, amb les dades, que a poc a poc comencen a baixar, perquè ahir diumenge 7 de febrer es van comptabilitzar 52 morts i 2.048 nous casos de COVID-19, la Generalitat Valenciana preveu una pròrroga de totes les restriccions fins a març i així ho va donar a entendre aquest diumenge el president Puig minuts abans de la seua intervenció en la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, preguntat sobre la possibilitat de flexibilitzar les actuals restriccions a partir del 15 de febrer, quan finalitza la seua vigència.

Així, es preveu que al llarg d’aquesta setmana s’anunciarà una pròrroga de les mesures que de confirmar-se l‘hostaleria seguirà tancada durant tot el mes de febrer i el mateix li ocorrerà a les instal·lacions esportives. D’aquesta manera, el comerç continuarà tancant a les 18.00 hores. D’altra banda, aquesta pròrroga de les restriccions fins a principis de març afectarà també les mesures que han portat als confinaments perimetrals de les ciutats de més de 50.000 habitants i les restriccions de reunions en espais públics i privats, limitades exclusivament a convivents (excepte les excepcions de treball justificat, cures i atenció a persones majors, amb discapacitat, etc.) i a grups de dues persones no convivents en l’espai públic.

Tot apunta al fet que aquesta setmana es reunirà la taula interdepartamental, en la qual s’acorden les noves restriccions, l’aixecament d’aquestes o la pròrroga de les mateixes mitjançant el decret del president. No obstant això, el president del Consell va mantenir una reunió de treball aquest dissabte amb la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i altres alts càrrecs d’aquesta conselleria, per a abordar la situació de la pandèmia i el procés de vacunació.

VACUNACIÓ MASSIVA

Respecte al calendari de vacunació per als pròxims mesos, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet públiques totes les previsions i així, en la Comunitat Valenciana s’esperen 600.000 dosis més fins al final de març i començar amb la vacunació massiva a partir d’abril. “Amb les 30.000 vacunes que han arribat HUI, estem més a prop. L’esforç de cadascú està servint”, ha anunciat Puig.

Si es compleix el termini i es comença amb la vacunació massiva, pot ser que s’articulen poliesportius i altres centres amb grans capacitats per a dur a terme una immunitat massiva que pot tenir treball de 24 hores, els set dies de la setmana i fins i tot els caps de setmana. De moment, per a això, haurem d’esperar fins a març, per a saber com durà a terme la Generalitat la vacunació massiva dels valencians i les valencianes.

De la mateixa manera, la Societat Espanyola de Medicina ha publicat que les persones de més de 70 anys, amb obesitat grau III, síndrome de Down o amb esclerosi múltiple són les que haurien de tenir una “ordre de prioritat alta” i a més, que, serien els pròxims a rebre la dosi. Així, la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Higiene considera que, quan li corresponga la vacunació a les persones amb “malalties de risc”, aquelles que tinguen un risc major de malaltia greu o defunció, “haurien de ser vacunades en primer lloc, a l’ésser les més beneficiades d’això”. Entre aquests grups, apunta l’organització, estan les persones entre 60 i 69 anys, els que sofrisquen malalties cardiovasculars (exclosa hipertensió arterial), antecedents d’aquestes, diabetis no controlada o esquizofrènia i trastorns relacionats, entre altres malalties. Segons destaquen des de la SEMPSPH, l’aportació fonamental que es deriva d’aquest document és haver “categoritzat, de forma molt esquemàtica i senzilla”, el risc que es deriva de sofrir la COVID-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =