La Generalitat se suma al 8M per a posar cara a les dones que "han fet història i són present i futur"

Oltra anuncia l'ampliació del Consell de la Dóna en el Consell de les Dones per a recollir la diversitat del moviment feminista

Guardar

oltra 8m ep
oltra 8m ep

La Generalitat Valenciana se suma a la reivindicació del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, per a "posar nom i de cara a les dones que han fet història i són present i futur", creant referents femenins per a les noves generacions, segons ha anunciat aquest dimarts la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra.

En aquest camí, la Generalitat treballarà l'ampliació del Consell de la Dóna en el futur Consell de les Dones, com a òrgan col·legiat per a recollir "la diversitat i pluralitat de les dones i els feminismes i així obrir les portes a totes les sensibilitats", de la mà de la nova llei valenciana d'Igualtat que pretén aprovar el Botànic aquesta legislatura.

Així ho ha anunciat Oltra en la presentació de la campanya institucional pel 8M, que encara la seua tercera edició de nou amb el lema 'Vull ser com' i que se centra en la cerca de "dones referents", amb imatges d'"ambaixadores d'igualtat" com la soprano Mónica Bueno; la informàtica Silvia Terrasa; la fiscal Susana Gisbert; la medallista paralímpica Ariadna Edo i la bombera forestal Belén Bueño. Les seues històries van de la mà de frases reivindicatives de dones anònimes que també són referents.

En el vídeo de la campanya, diverses xiquetes posen veu a la reivindicació feminista com una tasca que el govern del Botànic afronta des de la "humilitat i sense descans, amb assoliments que ja no tenen marxa arrere". Per això, se centra en les dones més joves, perquè "no es queden fora i siguen protagonistes de teixir el seu futur i el de totes".

Totes les imatges estan impregnades del color morat com a símbol del 8M, un any més amb l'objectiu de crear referents femenines en la societat valenciana, especialment entre les més xicotetes.

Les cinc ambaixadores són el reflex de la lluita per construir un futur més igualitari. "Elles augmenten el 'star system' de valencianes i són lluitadores, inusuals i sobretot dones que ens inspiren, algunes en professions molt masculinitzades que han trencat sostres de cristall. Mereixen aquest reconeixement a vegades invisibilitzat", ha proclamat Oltra.

De cara al futur, la titular de Polítiques Inclusives ha promés que el Govern valencià continuarà impulsant polítiques basades en la igualtat, des del món laboral al cultural i posant el focus en l'educació i la sostenibilitat. "Juntes som més fortes", ha reivindicat.

La vicepresidenta ha explicat que, al costat de les accions més visibles com són aquestes campanyes, el Consell fa cinc anys que estan amb un treball constant que ha transformat, "de manera permanent, coses grans, però també xicotetes".

En aquest sentit, s'ha referit a les millores que ha experimentat la Xarxa d'Igualtat, formada per agents i promotores d'igualtat, i que ha passat d'estar privatitzada i amb 35 agents en 2015 a haver multiplicat per cinc el seu pressupost, la qual cosa permet als ajuntaments contractar directament a 193 agents i promotores d'igualtat.

Aquest reforç ha permés millorar l'atenció i l'assessorament en diversos àmbits, com el dels plans d'igualtat. Així, les empreses que han sol·licitat el visat del seu pla d'igualtat ha passat de 39 en 2015 a 337 en 2019.

PREMIS ISABEL FERRER

En la XXII edició dels Premis Isabel Ferrer, amb el lliurament dels quals la Generalitat també commemora el Dia Internacional de la Dona, l'executiu valencià reconeix enguany a l'escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó, a títol pòstum, perquè va portar, al costat de la seua generació, "la veu de les dones a la literatura, trencant moltes cadenes".

Així mateix, reconeix a la jurista Asunción Ventura i la fiscal de violència de gènere Rosa Giralt. Els guardons s'entreguen aquest dimarts a la vesprada en un acte a Canals (València).

Arxivat a:

Destacats