25n
25N
25N

Generalitat presenta uns pressupostos per a 2020 de "consolidació"

EP

Generalitat presenta uns pressupostos per a 2020 de "consolidació"
31/10/2019 -

El ple del Consell ha aprovat aquest dijous el projecte de Llei de Pressupostos de la Generalitat per a 2020, uns comptes que recullen una xifra global de 23.021,9 milions d’euros (enfront dels 22.096,2 milions de 2019), de la qual 16.970 milions són per a despesa no financera, un 1,6% més respecte al present exercici. Es tracta d’uns comptes “responsables, realistes i prudents” que, a més, suposen la “consolidació dels pressupostos expansius anteriors”.

Així ho ha asseverat el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, que ha comparegut en roda de premsa al costat de la vicepresidenta, Mónica Oltra, per a donar compte dels detalls d’aquests primers pressupostos del Botànic II, que han sigut negociats fins a l’últim moment.

De fet, estava previst que foren entregats en Les Corts al migdia, però la reunió del Consell s’ha prolongat fins passades les 12.30 i eixe lliurament no s’ha materialitzat fins a les 14 hores.

Soler ha demanat disculpes pel retard en el parlament valencià i també el president de Les Corts, Enric Morera, ha indicat que “ha sigut un part complicat, però per fi tenim a la criatura”.

Després, a l’inici de la roda de premsa, també Oltra ha demanat disculpes pel retard: “La tecnologia sol ser aliada de les persones, però a vegades també ens complica o ens retarda la vida”.

El responsable d’Hisenda ha començat la seua intervenció destacant la responsabilitat del Consell en presentar les que són els seus cinquens comptes des de 2015 i no optar per la pròrroga pressupostària en una situació d'”incertesa” tant econòmica com política actual.

Segons ha dit, es tracta d'”un èxit” i aquests pressupostos “blinden per als valencians una sanitat, una educació i un sistema de protecció social amb un nivell de qualitat perfectament homologable al del conjunt de comunitats”, aconseguint la convergència en despesa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − onze =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
informacion coronavirus