25n
25N
25N

La Generalitat prepara el II Pla d'Adquisició d'Habitatges per a ampliar el parc públic

La Generalitat prepara el II Pla d'Adquisició d'Habitatges per a ampliar el parc públic
31/01/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està elaborant les bases del que serà l’II Pla d’adquisició d’habitatges, que “permetrà ampliar el parc públic residencial de la Comunitat”.

El nou pla pretén incorporar un major nombre d’habitatges en ampliar el ventall de propostes que puguen ser admeses i valorades, “mantenint totes les garanties, tant físiques com jurídiques”, ha destacat en un comunicat l’administració.

La seua incorporació al patrimoni públic d’habitatge de la Generalitat permetrà “donar major resposta a les diferents situacions d’emergència d’habitatge en les localitats on es produïsquen les compres”, ha assegurat.

Aquest segon pla, segons ha assenyalat el vicepresident, Rubén Martínez Dalmau, contempla una sèrie de “millores” respecte al primer “que permetran augmentar el nombre d’ofertes a valorar i per tant susceptibles d’adquisició, mantenint totes les garanties, tant físiques com jurídiques”.

Mentre que en el primer Pla havien de reunir les condicions òptimes o adequades per a ser ocupades immediatament després de formalitzar la seua adquisició, en el segon, es planteja excepcionalment admetre habitatges en construcció sempre que la seua finalització es preveja en el termini màxim de tres mesos des de la data en què s’inicie el procediment per a l’adquisició dels habitatges, això és, el llançament de la convocatòria. L’objecte, ha assenyalat Martínez Dalmau, “és ampliar les ofertes d’immobles en fase final d’execució”.

UNIFAMILIARS

El primer concurs només feia referència a habitatges constituïts en règim de propietat horitzontal. En aquest segon s’afig que puguen ser unifamiliars (cases de poble) situades en el centre urbà de municipis amb població inferior a 10.000 habitants. No podent tindre en tots dos casos una antiguitat superior a 50 anys.

D’altra banda, en el primer concurs s’exigia que els habitatges estigueren lliures de càrregues i gravàmens i en condicions jurídiques que permeteren la seua immediata escripturació i inscripció en el registre de la propietat.

En el segon, s’admetran habitatges gravats amb hipoteca, sempre que s’aporte compromís subscrit per la propietat de conducta a la seua cancel·lació de forma anticipada o simultània a la formalització del contracte de compravenda de l’habitatge.

SUBMINISTRAMENTS

Quant als subministraments (aigua, llum i gas, en el seu cas), en el primer Pla se sol·licitava que estigueren donats d’alta o en condicions d’obtenir-la. En el segon, amb l’objectiu de millorar i agilitar la gestió posterior a l’escripturació dels habitatges i evitar molèsties a les persones venedores i també a Evha després de la seua adscripció a l’entitat, es plantejarà sol·licitar que la propietat procedisca a tramitar la seua baixa de forma anticipada o simultània a la formalització de la compra.

Finalment, igual que en la primera convocatòria, les ofertes que s’accepten seran les que estiguen localitzades en els municipis on existeix major necessitat i demanda d’habitatge amb finalitats socials. Aquesta llista serà actualitzada per EVha per a incidir en les zones on existeix major emergència d’habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 1 =