25n
25N
25N

La Generalitat posa en servei aparcabicis en cinc estacions de Metrovalencia

La Generalitat posa en servei aparcabicis en cinc estacions de Metrovalencia
18/05/2020 -

La Generalitat ha obert al públic aparcabicis en cinc estacions de superfície de Metrovalencia, a fi de fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi de les bicicletes amb el metro, facilitant l’accés a la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a tots aquells usuaris que no tenen una estació o parada pròxima.

Aquesta mesura, anunciada recentment pel conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’emmarca dins de l’aposta del Govern valencià per una mobilitat que fomente la intermodalitat i l’impuls a la utilització de mitjans de transport sostenibles entre la ciutadania.

D’aquesta forma, es contribueix a la descongestió del trànsit viari en superfície i a cura del medi ambient en una clara aposta per part de la Generalitat per aconseguir un millor i eficient transport públic.

En aquesta primera fase, s’han obert els aparcabicis de les estacions de Benaguasil 1, Fuente del Jarro, Rocafort, Font Almaguer i Massarojos. Pròximament entrarà en servei Llíria. Els terrenys en els quals s’han instal·lat són propietat de l’empresa pública.

Més endavant, es realitzaran els estudis necessaris per a emprendre noves actuacions dins d’una segona fase. En aquest sentit, FGV es posarà en contacte amb els ajuntaments pels quals passa alguna línia de metro per a aconseguir un acord per a instal·lar més aparcabicis en terrenys municipals annexos a la xarxa de Metrovalencia.

En l’actualitat, Metrovalencia ja posseeix diferents sistemes d’aparcabicis en algunes de les seues estacions, com per exemple a València Sud, Empalme, L’Eliana, Riba-roja de Túria, etc., i ara es pretén potenciar la intermodalitat entre tres mitjans de transports sostenibles, quals són la bicicleta, el metro i el tramvia.

La majoria dels aparcabicis d’FGV es troben en les mateixes estacions o en els estacionaments dissuasius gratuïts per a vehicles que Metrovalencia disposa en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9. Aquests permeten un accés més directe i ordenat a la ciutat de València i també suposen una aposta directa per la intermodalitat i el transport sostenible.

Els aparcabicis que ha instal·lat FGV són diferents dels existents en les seues estacions. Tenen forma de ‘O’ invertida, són molt més moderns i assegurances. En ells queden ancorades les dues rodes i el quadre de la bicicleta, que quedarà completament secundada. A més, es col·locarà una senyalització específica per a la seua immediata visualització i es pintarà de blava el sòl que ocupe.

Normes per a bicicletes

D’acord amb la normativa actual, els dies laborables les bicicletes es poden transportar solament en els trams de superfície, excepte si van plegades. Els dissabtes, diumenges i festius es poden transportar per tota la xarxa.

Viatjar amb una bicicleta no obliga a abonar cap suplement pel seu transport. Per a no causar molèsties o danys, cal portar subjecta la bicicleta en el vehicle i romandre dempeus al costat d’ella. Així mateix, cal evitar ocupar els llocs de pas. No es pot muntar amb bicicleta per les estacions, andanes i altres instal·lacions.

La primera i última porta del tren estan reservades per a l’accés de les persones amb mobilitat reduïda, per la qual cosa cal evitar transitar per elles amb la bicicleta. FGV pot limitar el nombre de bicicletes als trens, en funció de la seua capacitat i ocupació. L’empresa pública no és responsable en el cas de la seua pèrdua, robatori o desperfecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

CCCC
torrent