25n
25N
25N

La Generalitat posa 10 milions a la disposició dels ajuntaments per a adquirir habitatges

El vicepresident Dalmau destaca la col·laboració per a “garantir el dret a l’habitatge”

La Generalitat posa 10 milions a la disposició dels ajuntaments per a adquirir habitatges
15/02/2021 -

La Generalitat, a través de la Vicepresidència segona i conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, posarà a la disposició dels ajuntaments un total de 10 milions d’euros per a adquirir habitatges.

El vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau, s’ha reunit amb el director de Responsabilitat Social Corporativa de Sareb, Gaspar González-Palenzuela, i els alcaldes d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, Torrent, Jesús Ros, i Riba-roja de Túria, Robert Raga, per a donar una solució definitiva per a les persones inquilines dels habitatges propietat de Sareb en aquests municipis.

Després de la reunió, Martínez Dalmau ha destacat “la fluida col·laboració de totes les parts per a estudiar cas a cas i garantir el dret a l’habitatge” de les més de 200 famílies.

A més, ha assegurat que “hem pogut veure que hi ha una voluntat de treball conjunt perquè crisi que han passat aquestes setmanes enrere no tornen a ocórrer” i ha ressaltat que la Sareb “ha mostrat la seua disposició a informar-nos quan vegen que poden sorgir situacions problemàtiques per a poder estudiar-les i actuar amb temps”.

En la trobada s’han estudiat diferents fórmules per a resoldre la situació a mitjà i llarg termini. Segons ha explicat el vicepresident, principalment s’ha parlat de l’adquisició pública d’habitatges. “És una qüestió que forma part de les línies estratègiques de la Generalitat, volem duplicar el parc públic en l’horitzó 2030 i això implica que les administracions han d’adquirir cases. Per a això, la Conselleria ha inclòs en els Pressupostos de 2021 una partida de 10 milions d’euros perquè els ajuntaments puguin adquirir habitatges”.

RENOVACIÓ DEL LLOGUER

Una altra de les fórmules estudiades ha estat la renovació del lloguer, el lloguer amb opció a compra i la negociació de les famílies que vulguen comprar, sempre que es negocien uns preus justos. “S’estudiarà cas per cas, i cada família, segons la seua situació, ha d’entrar en una de les fórmules plantejades”.

Martínez Dalmau ha assenyalat que “és temps de buscar solucions a mitjà i llarg termini a través d’una col·laboració intensa” entre la Generalitar, els ajuntaments i la Sareb. Una entitat “amb diners públics i per això hem d’exigir-li més que a unes altres”.

En la reunió s’ha constatat la necessitat d’habitatge en molts municipis de la Comunitat. Segons ha explicat el vicepresident, el 80% de la població de la Comunitat viu en zones que necessiten més habitatges. Per això, “ara hem de fer tot el que està en nuestran mans per a tenir més habitatge públic”.

Després de la reunió, els tres alcaldes han mostrat la seua satisfacció pel resultat i les propostes plantejades a les famílies. L’alcalde de Torrent, Jesús Ros, ha declarat que l’objectiu “era que la gent puga estar tranquil·la a la seua casa i així serà, sense pensar que demà pot anar algú a telefonar-li a la porta”.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat el compromís adquirit amb la Sareb i la coordinació entre les administracions i aquesta entitat a través d’una planificació a tres bandes.

Per part seua, l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha comentat que ara “els ajuntaments hem de fer els deures i fer un diagnòstic de cada família i veure quina solució els pot adequar, però el més important és que ja tenim les eines per a poder ajudar-les”.

Des de la Sareb, Gaspar González-Palenzuela ha agraït la disposició de la Generalitat i els ajuntaments per a buscar solucions que siguin compatibles amb el mandat de la companyia. “La nostra missió és vendre la nostra cartera d’immobles, però volem fer-ho d’una manera responsable, col·laborant amb l’Administració per a incrementar el parc públic d’habitatge i poder atendre els casos de vulnerabilitat”.

En la trobada també han participat el secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i la directora general d’Emergència Residencial, Pura Peris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + dinou =