25n
25N
25N

La Generalitat podrà disposar de la sanitat privada quan no puga garantir l'assistència

La Generalitat podrà disposar de la sanitat privada quan no puga garantir l'assistència
13/11/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal podrà disposar dels centres i establiments sanitaris privats i de les mútues d’accidents de treball, juntament amb el seu personal, quan no puga atendre adequadament l’assistència contra la pandèmia amb els mitjans del sistema valencià de salut.

Aquesta mesura es deu a la propagació del virus i a l’augment de la demanda i pressió assistencial, amb el que Sanitat veu “necessari i imprescindible” fer ús de la privada per a atendre totes les patologies derivades o no del SARS-CoV-2 en residents en la Comunitat, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

Sanitat podrà contractar totes les prestacions i serveis que siguen necessaris per a “remeiar la situació de greu perill”, sense necessitat de fer una licitació conformement als principis de la contractació pública.

Els preus d’aquests serveis a contractar prendran com a referència el que s’estableix en la Llei 20/2017, de 28 de desembre, de la Generalitat de taxes, com estableix la resolució de la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Des d’aquest divendres es mantindrà la decisió “fins que la situació sanitària en relació amb el coronavirus permeta la seua reconsideració i modificació o posar fi”.

Sanitat defensa que “davant aquesta crisi sense precedents i d’enorme magnitud, donada la greu situació de sobrecàrrega assistencial que pot arribar a ser provocada a causa de la pandèmia, és indispensable comptar amb la possibilitat de disposar de recursos materials, tècnics i humans addicionals en la mesura del necessari”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =