25n
25N
25N

La Generalitat demanarà a Foment una nova DIA per a l'ampliació del port

La Generalitat demanarà a Foment una nova DIA per a l'ampliació del port

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha avançat aquest divendres que la Generalitat demanarà al Ministeri de Foment la nova declaració d’impacte mediambiental (DIA) de l’ampliació de la terminal nord del port de València, com ja va sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica. Ha defensat anar “pas a pas” en aquesta actuació per a evitar projectes com el fallit Castor i ser “coherents” amb la declaració d’emergència climàtica. Així, confirma l’assenyalat per la Conselleria de Medi Ambient, Mireia Mollà, dimarts passat a València Extra.

Així ho ha afirmat la també coportaveu de Compromís en la roda de premsa després del ple d’aquest divendres, sobre la petició de l’Autoritat Portuària de València (APV) al Boletín Oficial del Estado (BOE) perquè traga a informació pública el projecte de l’empresa TIL (MSC) per a l’ampliació de la terminal nord, amb l’objectiu de poder atorgar la concessió en uns tres mesos.

En aquest context, Oltra ha indicat que el següent pas, després que el Ministeri de Transició Ecològica haja respost al Consell que la DIA depén de Foment, és sol·licitar-la a aquest departament que depén del socialista valencià José Luis Ábalos.

“Tenim el costum de pujar les escales esglaó a esglaó, no de tres en tres perquè tens el risc de pegar-te un colp”, ha recalcat, preguntada per si la Generalitat es planteja judicialitzar el projecte.

Respecte a la petició de Valenciaport al BOE, ha afirmat que no veu “molt seriós” que el projecte depenga de la seua publicació i dues administracions es “barallen” per això, així com que el Butlletí de l’Estat té “els seus terminis de publicació” com el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV): “Les actuacions no es publiquen o es deixen de publicar quan a un li dóna la gana”.

Oltra ha confiat així que Foment actue “amb rapidesa” una vegada reba la petició. “En la Comunitat Valenciana tenim experiència de quan un vol estirar més el peu que el braç: després passen coses com a Castor –fallit magatzem de gas enfront de les costes de Vinaròs (Castelló)– que ens costen 1.600 milions a tots”, ha advertit.

Ha reclamat “rigor administratiu i sostenibilitat ambiental” en l’ampliació del port perquè “hi ha una sèrie de lleis que estan per a complir, també mediambientals”. “Convé ser coherents amb el que defensem”, ha emfatitzat, davant la declaració d’emergència climàtica en la Comunitat.

“ANAR CAMINANT A MALLORCA”

En aquesta línia, Oltra ha reiterat que l’ampliació és “una pastilla de formigó de la grandària del barri de la Malva-rosa que pot afectar, com ja està afectant, a les platges del sud i el nord de València”. “L’aigua es va menjant l’arena i un dia haurem d’anar caminant a Mallorca per a arribar a l’aigua”, ha il·lustrat.

També ha recordat l’afecció per al Parc Natural de l’Albufera i la Devesa del Saler, uns ecosistemes “precaris en equilibri”, al costat de l’impacte visual i la contaminació atmosfèrica.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − dos =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell