25n
25N
25N

La Generalitat es posa les piles en les obres de la línia 1 de Metrovalencia

Suprimirà quatre passos a nivell a Torrent, Alcàsser i Picassent; i soterrará, després de sis anys d’aturada en les obres, la linia 1 a Burjassot

La Generalitat es posa les piles en les obres de la línia 1 de Metrovalencia
22/11/2017 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, encapçalada per Maria José Salvador, ha posat en marxa les obres de la línia 1 de Metrovalencia. D’una banda, invertirà 10 milions d’euros a finalitzar el soterrament de les vies al seu pas per Burjassot. Per una altra, preveu suprimir quatre passos a nivell en les localitats de Torrent, Alcàsser i Picassent.

El soterrament de la línia a Burjassot és un compromís de la Generalitat adquirit amb l’alcalde del municipi, Rafa García. I és que es tracta d’una obra inacabada des de l’any 2011. Segons ha recordat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, “actualment només està executada l’obra del túnel però sense l’electrificació, la senyalització, els equipaments ni les instal·lacions”.

salvadorPer això, Ximo Puig, president de la Generalitat, i la consellera Maria José Salvador, es van comprometre a acabar la redacció d’aquest projecte que afecta l’Estació d’Empalme de Burjassot. El contracte, finalment, ascendirà a 10 milions d’euros.

Les obres que es realitzaran consisteixen fonamentalment en la connexió ferroviària de l’estació d’Empalme amb el soterrament existent, la connexió ferroviària del soterrament amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’Avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot a través del carrer València.

El director general ha assegurat que les obres projectades es realitzaran sense interrompre el servei ferroviari en cap moment.

Les obres entre Torrent i Picassent

El segon projecte es troba en un procés de consultoria, el cost de la qual ascendirà a 330.000 euros i el termini estimat del contracte és de 18 mesos. El seu objectiu és millorar la seguretat ferroviària i l’accessibilitat als nuclis residencials i a les zones agrícoles. Per això, a més de suprimir els quatre passos a nivell, es pretén condicionar la connexió viària entre Torrent i Picassent, concretament la carretera CV-414.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 3 =