25n
25N
25N

La Generalitat licita el contracte per a instal·lar caixers automàtics en 120 municipis i pedanies sense aquest servei

La Generalitat licita el contracte per a instal·lar caixers automàtics en 120 municipis i pedanies sense aquest servei
09/05/2019 -

La Generalitat ha tret a licitació el contracte per a la instal·lació de caixers en 120 municipis i pedanies que no disposen de serveis financers, per un import total de 7,4 milions d’euros. De les entitats locals que han sol·licitat el servei 57 corresponen a la província de València, 18 a la d’Alacant i 45 a la de Castelló.

L’objectiu, ha explicat el director general d’Administració Local, Antoni Such, és “prestar un servei que en aquests moments no s’està prestant” en aquells nuclis de població dels quals s’han retirat les entitats financeres. “És fonamental que els ciutadans tinguen les mateixes oportunitats financeres que tenen els altres municipis”, ha assenyalat Such, i frenar així l'”exclusió financera”.

I és que, segons les dades de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), un 2,7% de la població de la Comunitat ha perdut des de 2007 l’accés a una sucursal bancària en el seu municipi, la qual cosa suposa que 135.000 valencians no compten amb serveis financers de proximitat.

La mesura s’emmarca en el Pla contra l’Exclusió Financera de la Comunitat Valenciana, elaborat per l’Institut Valencià de Finances, i de l’Agenda Valenciana contra el Despoblament (Avant), coordinada per Presidència de la Generalitat.

La Generalitat va sol·licitar al Banc d’Espanya les dades oficials dels municipis que s’havien quedat sense oficines financeres i va oferir als ajuntaments la possibilitat de sumar-se a aquest pla, que serà finançat íntegrament per l’administració autonòmica.

El projecte, que estarà operatiu a inicis de 2020, té un pressupost base de licitació de 7,4 milions d’euros per a l’arrendament dels caixers durant 4 anys. El contracte, al qual les entitats financeres poden concórrer, cobrirà el subministrament, instal·lació, suporte tècnic i manteniment de caixers automàtics a través d’un arrendament.

A més, com ha explicat Such, les entitats que concursen podran oferir també la creació d’oficines d’assessorament financer per a aquests municipis, una assistència financera que és, segons Such, “una de les qüestions que puntuen més a l’hora d’adjudicar el plec”.

DIVISIÓ EN LOTS

Per a la contractació s’ha agrupat els municipis adherits en quatre lots atenent criteris geogràfics.

El lot 1 inclou a Albalat dels Tarongers, Alfara d’Algímia, Algar de Palància, Algímia d’Alfara, Gàtova, Petrés, Quart de les Valls, Torres-Torres, Ahín, Alcudia de Veig, Llaures de Maestrat, Castellfort, Culla, Eslida, Herbers, Jana, Mata de Morella, Morella, Olocau del Rei, Portell de Morella, Rossell, Serratella, Tírig, la Todolella, Vallibona, Vilar de Canes, Casas de Bárcena (València), Benifaraig (València), Borbotó (València) i Poble Nou (València).

En el lot 2 estan Algímia d’Almonesir, Almedíxer, Aranyel, Argeleta, Aiòder, Castellnovo, Caudiel, Chóvar, Cirat, Cortes d’Arenós, Espadella, Fanzara, les Fonts d’Aiòder, Geldo, Lludient, Matet, Montant, Pina, Sot de Ferrer, Teresa, Toga, Toràs, Bou, El Torre-xiva, la Vall d’Almonesir, Vilanova de la Reina i Sucaina.

El lot 3 està compost per Almudaina, Alqueria d’Asnar, Beniardà, Benigembla, Benimeli, Daia Vieja, Fageca, Famorca, Llíber, Muro d’Alcoi, Quatretondeta, Ràfol d’Almúnia, Sagra, Sanet i els Negrals, Vall d’Alcalà, Vall de Laguar, El Del patrimoni reial (Crevillent), Sant Felip de Neri (Crevillent), Almoines, Benicolet, Benirredrà, Bufali, Carrícola, Guadasséquies, Guardamar de la Safor, Llocnou de Sant Jeroni, Montitxelvo/Montitxelvo, Palmera, Palomar, Pinet, Real de Gandia i Salem.

Finalment, el lot 4 és el de Benaixeve, Beneixida, Benicull de Xúquer, Benimuslem, Calles, Castielfabib, Caudete de las Fuentes, Cerdà, Xera, Xulella, Cortes de Pallars, Cotes, Dosaigües, Estubeny, Xestalgar, Granja de la Costanera, Llaurí, Llocnou d’en Fenollet, Millars, Rotglà i Corberà, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sot de Xera, Teresa de Cofrents, Torre Baixa, Vallés, Zarra, El Mareny de Barraquetes (Sueca), El Saler (València) i Perellonet (València).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =