25n
25N
25N

La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús entre La Ribera Alta i València

La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús entre La Ribera Alta i València
30/04/2019 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-111 La Ribera Alta-València després del procés d’informació pública en el qual han presentat propostes ajuntaments, entitats i empreses, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de 185.391 habitants, per al que comptarà amb un mínim de nou vehicles més un de reserva, que realitzaran 700.896 quilòmetres anuals.

Entre les novetats més destacades del projecte s’inclouen l’augment de l’oferta actual, especialment pel que fa a l’enllaç amb centres mèdics, així com la millora de la connexió entre els municipis de la comarca entre si i amb València. A més, es potencia la intermodalitat en incorporar una connexió dels municipis que no compten amb servei ferroviari amb les estacions de Renfe.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera María José Salvador el novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el cent per cent dels municipis.

Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades s’ha inclòs la sol·licitud dels ajuntaments d’Antella i Gavarda d’augmentar una expedició a les 16.00 hores en direcció Alzira i Hospital, i una altra de tornada a les 18.20 hores. Aquestes expedicions es coordinaren a Alberic amb el servei que va a València.

El servei s’estructura en 8 línies principals que realitzaran més d’un itinerari diferent per a donar cobertura a tots els municipis d’aquesta comarca. Aquest contracte integrarà els trànsits comarcals i els de la seua relació amb València que eren atesos per les concessions CVV-209 Carcaixent- Algemesí, CVV-210 Tous-Alberic amb prolongació a Alzira, CVV-212 Catadau-Alzira, CVV-222 Antella-Alberic-Alzira, i alguns trànsits de la CVV-208 Bicorb- Sumacàrcer-València, la CVV-215 Carcaixent-Polinyá del Xúquer-València i la CVV-259 València-Benifaió amb prolongació a Benimodo i Llombai.

Els terminis de vigència d’aquestes concessions van finalitzar totes en 2013, trobant-se totes elles prolongades fins a l’adjudicació del nou servei.

Entre les novetats que aporta el nou projecte destaca l’augment de l’oferta de servei de tots municipis amb l’Hospital de la Ribera i el Centre d’Especialitats d’Alzira, amb un mínim de quatre expedicions per sentit a tots ells.

També s’augmenta l’oferta de servei que comunica directament la major part de municipis de la comarca amb centres importants d’atracció de València com les universitats i es potencia la intermodalitat amb RENFE per al que connectarà les estacions d’Alzira amb Antella, Tous, Benimuslem i Guadassuar, que manquen d’estació ferroviària, i es potenciarà la creació d’un nou servei afluent que connectarà Almussafes amb l’estació de Benifaió.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

El termini del nou contracte, serà de 10 anys, i necessitarà una aportació econòmica de la Generalitat per a cobrir el dèficit d’explotació de 772.004,16 euros anuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + deu =

museo prehistoria
museo prehistoria