25n
25N
25N

La Generalitat convoca una nova licitació pública d'operacions de crèdit i serveis financers

La Generalitat convoca una nova licitació pública d'operacions de crèdit i serveis financers
21/12/2019 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha convocat la licitació pública d’un contracte mixt de serveis d’operacions de crèdit i serveis financers per a la Generalitat dels pròxims dos anys, prorrogables per altres dos.

El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, ha explicat que la licitació “inclou el finançament de 1.525 milions de deute a curt termini per a la Generalitat, repartits en 730 milions de pòlisses de crèdit, 755 milions de línies de confirming i 40 milions en préstecs a curt termini”.

Així mateix, s’inclouen d’igual forma els serveis bancaris de comptes, recaptació, cobraments i pagaments, entre altres, “tots ells necessaris per al normal funcionament de la Tresoreria de la Generalitat i de relació de l’Administració valenciana amb la ciutadania”, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Entre aquests serveis bancaris que prestaran les entitats destaca l’obertura de comptes operatius, la gestió de la recaptació de tributs, els depòsits de fiances o la gestió dels pagaments pel sistema de caixa fixa, entre altres.

També els serveis bancaris habituals per als comptes bancaris de la Tresoreria de la Generalitat (pagaments, transferències, ingressos de xecs, transferències a l’estranger, entre altres); dins d’aquests comptes s’inclouen les de centres docents públics no universitaris, les de les institucions de la Generalitat i les operatives del sector públic, a més de la col·locació d’excedents de tresoreria, així com la participació en els convenis financers que es realitzen.

A fi de “facilitar l’accés a la licitació, tant a entitats grans com xicotetes”, s’han previst tres tipus, en funció dels seus actius en balanços i el nombre d’oficines en el territori valencià. Segons la classificació hauran de prestar de manera obligatòria uns serveis i optar a uns altres de manera voluntària.

Existeixen dos nivells de prestació de serveis. El nivell 1 inclou tots els serveis, mentre que el nivell 2 inclou la recaptació de tributs, comptes bancaris de centres docents públics no universitaris i préstecs a curt.

AMPLIACIÓ DELS MITJANS DE PAGAMENT

El responsable de la Tresoreria de la Generalitat ha destacat que, respecte de l’anterior licitació, el contracte “contempla l’ampliació dels mitjans de pagament que l’Administració de la Generalitat implementa per a facilitar als contribuents realitzar els ingressos. Així, a més de terminals de punt de venda, tant físics com virtuals, i caixers automàtics, el contracte preveu el desenvolupament d’aplicacions online per al pagament per targeta o transferència sense cost per al contribuent”.

Entre els criteris de baremació es tindrà en compte el compromís social de l’entitat financera en cas d’empat: es valoraran les entitats que acrediten que no apliquen actuacions de desnonament d’ocupants d’habitatges en el marc de processos judicials d’execució hipotecària, i que oferisquen la possibilitat de dació per paga dels seus deutors hipotecaris, a més de la possibilitat de lloguer social.

A més, també es tindrà en compte si les entitats financeres es comprometen a no aplicar l’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH), així com a aplicar una política interna compromesa amb el compliment dels estàndards de sostenibilitat ambiental i d’aplicació de pràctiques internes destinades a la protecció del medi ambient, el reciclatge, l’eficiència energètica i la conscienciació ambiental, a més d’implementar la paritat de gènere en els òrgans de direcció de l’empresa i la integració de personal amb discapacitat per damunt del legalment establit.

Com a novetat, el secretari autonòmic d’Hisenda ha indicat que “es tindrà en compte el nombre de comptes bàsics oberts a clients que es troben en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió financera (gratuïtes), així com que siga una entitat financera inscrita en el Registre d’Entitats Valencianes Socialment Responsables (Llei 15/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, per al foment de la responsabilitat social)”.

Les ofertes es poden presentar fins a les 14 hores del dia 10 de gener de 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =