25n
25N
25N

La Generalitat no descarta el tancament perimetral unilateral per Setmana Santa

La Generalitat no descarta el tancament perimetral unilateral per Setmana Santa
04/03/2021 -

El president Ximo Puig ha avançat aquest dijous que la Generalitat no descarta aplicar un tancament perimetral unilateral per Setmana Santa si la resta de comunitats decideixen obrir les seues fronteres. “Per descomptat, ho vam fer per Nadal, és una possibilitat que està ací”, ha afirmat, ja que entra dins de les competències autonòmiques en l’estat d’alarma.

En tot cas, ha insistit que prefereix arribar a un consens perquè totes les autonomies estiguen tancades en les vacances de Pasqua, com ha traslladat en els últims dies als presidents autonòmics veïns de la Comunitat Valenciana.

Puig, en roda de premsa a Castelló al costat de la ministra Teresa Ribera, ha reiterat “amb tota claredat” que eixa és la posició de la Generalitat, amb l’objectiu de no trencar la tendència positiva de la pandèmia. “Ara tots els indicadors són millors que la mitjana espanyola, però necessitem una prudència absoluta”, ha reiterat.

Al seu judici, flexibilitzar massa aniria en contra de la superació de la pandèmia gràcies a la vacunació, ja que “ara podem veure que la llum al final d’aquest túnel terrible és una realitat”. “Ja estem en condicions d’abordar el final d’una etapa”, ha augurat remarcant que no serà d’un dia per a un altre.

Es tracta, ha defensat, d'”encapsular” en la mesura que siga possible aquesta situació perquè després de Setmana Santa, quan acabe l’estat d’alarma es puguen “alçar definitivament les restriccions”. “Són simplement esparadraps per a suturar la ferida, a ningú ens agraden”, ha asseverat, perquè entén que la gent està molt cansada i l’economia continua “patint”.

En aquest escenari, Puig ha insistit que les comunitats més pròximes tenen “voluntat de treballar” en la mateixa idea i ha demanat que hi haja unitat a Espanya mitjançant un “gran acord”. Ha confiat que tirarà avant la setmana vinent en el Consell Interterritorial de Sanitat i ha destacat que l’esborrany del Ministeri de Sanitat va en la línia de la postura de la Generalitat.

Sobre la postura de Madrid i la seua intenció d’obrir per Setmana Santa, ha tornat a rebutjar la confrontació entre unes comunitats i altres perquè “cada vegada hi ha un consens més majoritari” i espera que siga total. Ha demanat així un esforç per a una “eixida prudent” de la tercera ona.

ALS TURISTES: “VOLEM VEURE’LS A l’ESTIU”

“Per Pasqua no sembla que siga el moment en el qual hàgem de retrobar-nos amb moltes persones que venen habitualment i creuen en la Comunitat com a destinació turística. Els volem i volem veure’ls aquest estiu, però per a això hem de fer tots junts un esforç des de la responsabilitat individual”, ha proclamat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − nou =