25n
25N
25N

La Generalitat paga una multa de 8 milions per una altra "mala gestió" del PP

Compromís denuncia la multa que Europa ha imposat a la Comunitat per no emprar 33 milions d’euros d’ajudes per a l’educació durant l’època del govern del Partit Popular

La Generalitat paga una multa de 8 milions per una altra "mala gestió" del PP
10/01/2018 -

Fran Ferri, el síndic de Compromís, ha denunciat que el Consell de la Generalitat ha pagat una multa de 8 milions d’euros per “la mala gestió de fons europeus per a educació en època dels governs del PP”, quan apunta que “es van deixar sense executar projectes amb subvenció europea” que ascendeixen a 33 milions d’euros.

Així mateix, ha assenyalat que “estem davant una nova prova de la vergonyosa ruïna en diferit que ens ha deixat el PP per la seua mala gestió que hui en dia seguim pagant tots els valencians i valencianes”.

Segons denúncia, Alejandro Font de Mora, José Císcar i María José Catalá, al capdavant de la Conselleria d’Educació entre els anys 2007 i 2015, van demanar 42’3 milions d’euros per a diferents projectes subvencionats per fons europeus. D’aquests diners assignats per Europa es van haver de retornar 33 milions per haver sigut incapaços de gestionar-ho durant aquest període cap dels tres consellers. Aquesta no execució ha suposat el pagament de 8 milions en concepte d’interessos, que el Govern, a través del Ministeri d’Educació, ha exigit al Consell del Botànic.

Per a Ferri “s’ha de tenir present que Font de Mora, Císcar, Català i Gascó són el PP actual, el que segons la seua Presidenta Isabel Bonig, s’havia regenerat. Els mateixos que han provocat el forat de mala gestió, balafiament i corrupció en la nostra administració segueixen en primera línia del PP, fent ara oposició”.

“La qüestió -ha afegit el síndic de Compromís- és que no solament van deixar perdre 33 milions d’euros d’ajudes europees a l’educació. Sinó que a més Europa ens ha imposat una multa de quasi 8 milions d’euros pels interessos generats per aquesta mala gestió. I per a acabar de rematar el maltractament del PP als valencians el Ministeri d’Educació és el que acaba reclamant que es retinguen aquests milions d’euros al Consell per a cobrar la multa, quan hauria d’haver sigut assumida pel govern central. Mal govern i ruïna en diferit, els senyals d’identitat d’un PP que encara segueix passant la factura de la seua nefasta gestió als valencians i valencianes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − setze =

bombers
bombers