La Generalitat publica un informe de l'estat del medi ambient que posa a la disposició de la ciutadania

Guardar

montaña
montaña

La Generalitat Valenciana ha publicat un informe sobre l'estat del medi ambient de la Comunitat que servirà com a eina d'anàlisi i treball per a les diferents àrees institucionals i que s'ha posat a la disposició de la ciutadania en la web de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient per a conscienciar i sensibilitzar.

L'informe té com a punt de partida l'any 2017, no solament per a complir amb el compromís marcat per la normativa sobre el dret a l'accés de la informació mediambiental, sinó també per a establir les bases d'un sistema d'indicadors que millore la comunicació amb la ciutadania en matèria de medi ambient, ja que permet fer un seguiment.

Es tracta del primer informe sobre l'estat del medi ambient en la Comunitat Valenciana, la qual cosa representa un "important" avanç en el referent a la transferència d'informació mediambiental als ciutadans, a partir de dades i indicadors precisos, actualitzats i en un format accessible, segons ha detallat en un comunicat la conselleria.

El sistema d'indicadors ha sigut validat en el si del Consell Assessor i de Participació en el Medi Ambient (CAPMA), en el qual estan representats tots els sectors econòmics i socials amb interessos mediambientals.

L'objectiu fonamental consisteix a transmetre el màxim d'informació, sensibilitzar, conscienciar i promoure un major coneixement del nostre entorn mediambiental.

El document consta de nou capítols, el primer d'ells està dirigit a contextualitzar l'anàlisi de l'estat del medi ambient, establint el marc sobre la situació demogràfica, econòmica i territorial de la Comunitat Valenciana.

Els següents apartats estan dedicats a temàtiques rellevants en matèria de medi ambient com són; aigua, atmosfera, canvi climàtic, biodiversitat i patrimoni natural, economia verda, participació i conscienciació ciutadana.

SEGUIMENT I ANÀLISI

Seguint aquestes directrius, es desenvolupa un complet seguiment i anàlisi de l'estat i els usos de l'aigua, la qualitat de l'aire, el consum energètic, l'estat de conservació de la fauna i flora, la gestió forestal i la prevenció d'incendis, els hàbitats i espais naturals, els sòls contaminats, l'agricultura i ramaderia ecològiques o l'educació ambiental.

El CIDAM, creat en 2000 per a respondre a la garantia del dret ciutadà en matèria mediambiental, és la unitat dependent de la Direcció General de Prevenció d'Incendis encarregada de dirigir i coordinar tècnicament l'elaboració de l'informe. Per a la seua redacció s'ha comptat amb la participació dels diferents departaments de la Generalitat competents en cada matèria i amb la col·laboració de l'Agència Espanyola de Meteorologia i les confederacions hidrogràfiques del Xúquer, Segura i Ebre.

Destacats