25n
25N
25N

La Generalitat prohibirà matar als bous durant les classes de tauromàquia

La Generalitat Valenciana prepara la regulació autonòmica per a les classes pràctiques en les escoles taurines

La Generalitat prohibirà matar als bous durant les classes de tauromàquia
29/05/2018 -

Després de la controvèrsia generada entorn a la necessitat o no d’introduir un segon metge en la celebració dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana, mesura que va acabar aprovant-se en les Corts Valencianes i l’aplicació de la qual es va ajornar posteriorment fins a dins de dos anys, la tauromàquia segueix en voga de l’actualitat. La Generalitat Valenciana està preparant una normativa que regularà les classes pràctiques en les escoles taurines i segons la qual no es podrà matar als bous que participen.

La normativa estatal és molt menys restrictiva pel que fa a la mort de l’animal en les classes. Si es tracta de caps de bestiar cedits o adquirides, “sempre seran matades a estoc en l’arena”, diu el Reglament general, a excepció de les femelles que no siguen cedides, la mort de les quals “dependrà de la decisió del ramader”. Condicions que desapareixeran en el reglament autonòmic, on s’estableix que no es podrà donar mort als animals.

A més, el decret que prepara l’Executiu valencià i que encara es troba en fase d’informació pública, prohibeix que les classes pràctiques es puguen anunciar com a espectacles taurins. Encara que sí que podran comptar amb públic presencial, “no se li podrà exigir el cobrament d’una entrada”. Aquesta disposició no es troba tampoc en el Reglament estatal.

D’altra banda, aquesta nova normativa també pretén incloure en la legislació esdeveniments que es troben en situació alegal, com són els anomenats col·loquialment com Grand PrixL’edat mínima que estableix el decret per a participar en aquest tipus d’espectacles taurins serà de 16 anys. També es regulen aspectes relatius al benestar animal i la seguretat en els esdeveniments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

CCCC