25n
25N
25N

La Generalitat treballa amb les mancomunitats en un protocol comú de Protecció Civil enfront de les emergències

La Generalitat treballa amb les mancomunitats en un protocol comú de Protecció Civil enfront de les emergències
09/05/2021 -

La Generalitat, a través d’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), treballa al costat de la comissió de Mancomunitats de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) en la realització d’un protocol comú de Protecció Civil per a fer front a les situacions de preemergència i emergència.

Aquest protocol permetrà a les mancomunitats disposar de prestacions comunes relatives als plans d’autoprotecció, dispositius preventius o necessitats sorgides en els episodis d’emergències que afecten diversos municipis, ha detallat la Generalitat en un comunicat.

A més, podran actuar de manera conjunta en la cerca de persones en entorns naturals, rescats urbans i terratrémols i controlar efectius en termes municipals amb urbanitzacions disperses.
Segons el protocol, els mitjans i recursos dels diferents serveis, voluntariat de Protecció Civil, Policia Local, personal tècnic dels ajuntaments o brigades d’obres, entre altres, s’integrarien en les unitats bàsiques previstes en el pla d’emergència que s’active en cada cas.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que la Llei de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana és el document marc que permet desenvolupar mecanismes de cooperació municipal per a posar en marxa projectes de Protecció Civil que donen solució a les possibles emergències que els municipis “per separat no podrien afrontar”.

Els municipis que vulguen adherir-se al protocol, que ja s’aplica com a prototip en les Mancomunitats del Camp de Túria i de les Valls, hauran d’elaborar una anàlisi de cada risc a escala comarcal, elaborar una cartografia comuna, especificar les instal·lacions industrials de risc i determinar la tipologia de serveis que necessiten actuacions en col·laboració, si són comunes a diversos municipis.

Per al president de la comissió de Mancomunitats de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Txema Peláez, el projecte amb l’AVSRE “reflecteix la visió de les mancomunitats a l’hora d’afrontar els problemes dels municipis i el seu territori per a solucionar les seues necessitats amb els recursos existents i comptant amb la cooperació dels ajuntaments”.

Les mancomunitats que vulguen implantar el protocol han de tindre àmbit comarcal i gestionar activitats o serveis públics en les àrees de seguretat, policia local, guarderia rural i emergències per a la meitat dels municipis i que, en conjunt, sumen més de la quarta part de la població total de l’associació de municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =