25n
25N
25N

La Generalitat licita per 7,8 milions els treballs d'electrificació de la nova Línia 10 de Metrovalencia

La Generalitat licita per 7,8 milions els treballs d'electrificació de la nova Línia 10 de Metrovalencia
17/01/2020 -

La Generalitat ha iniciat la licitació de les actuacions incloses en el projecte d’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de la nova Línia 10 de Metrovalencia, al llarg de tot el seu traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret. El pressupost ascendeix a 7.853.306,78 euros, IVA inclòs, i compta amb un termini màxim d’execució de 16 mesos.

Els treballs previstos en aquest contracte comprenen l’execució de l’electrificació en tota la línia; la construcció de dues subestacions de tracció situades en Estimat Granell i Moreres, amb les corresponents escomeses d’alta tensió fins aquestes.

Aquest projecte, explica l’administració autonòmica en un comunicat, forma part de les actuacions que està desenvolupant la Generalitat per a posar en marxa la nova Línia 10 de Metrovalencia. Fins hui ja s’han adjudicat les obres de construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani entre les estacions d’Alacant i Estimat Granell, per un import superior als 25 milions d’euros.

A més, s’estan completant els treballs del tram en superfície, comprés entre les parades d’Estimat Granell i la prolongació fins a la nova parada de Germans Maristes, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros.

Per a completar les intervencions previstes en aquesta línia, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà aviat la contractació dels treballs de senyalització i comunicacions i l’adequació del tram i parades en superfície, juntament amb la construcció dels depòsits provisionals.

La Línia 10, una vegada completada permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia, i afavorint la implantació d’un model de mobilitat sostenible en el conjunt de la ciutat i la seua àrea metropolitana.

Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017 el president del Consell, Ximo Puig, va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea.

La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície amb un recorregut de 5,3 quilòmetres, i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + vint =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent