25n
25N
25N

La Generalitat llança un sistema informàtic per a identificar amb geolocalització els punts crítics amb alta sinistralitat en carreteres

L’objectiu és millorar les infraestructures de carreteres i reduir o minimitzar la gravetat dels accidents

La Generalitat llança un sistema informàtic per a identificar amb geolocalització els punts crítics amb alta sinistralitat en carreteres
08/02/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en marxa una nova aplicació informàtica per a identificar mitjançant geolocalització els punts crítics amb alta sinistralitat en carreteres. L’objectiu és millorar les infraestructures i augmentar el coneixement de les mateixes per a reduir el número o minimitzar la gravetat dels accidents de trànsit.

El nou sistema informàtic ha sigut desenvolupat en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) i pretén identificar els punts més perillosos o amb accidents més greus de manera ràpida, garantint que no s’excloga cap durant el procés de comunicació de dades que realitza la Direcció General de Trànsit (DGT) del Ministeri de l’Interior al Servei de Seguretat Viària de la Generalitat.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha mantingut aquest dilluns una reunió de treball amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, en la qual han comprovat el funcionament de l’aplicació i han explorat noves vies de col·laboració.

La Direcció General de Trànsit recull la informació procedent de tots els sinistres que es produeixen en les carreteres de tota la nació per a distribuir-la a les Comunitats Autònomes, per al seu tractament i trasllat de conclusions.

La DGT comunica les dades a la Generalitat, que són bolcats i registrats per al seu posterior estudi, amb la finalitat de millorar els camins i les carreteres i contribuir, des de la infraestructura, a minimitzar els sinistres que en elles es produeixen.

Recentment, el Ministeri va modificar l’estructura de les dades comunicades, per a enriquir el seu contingut i obtenir millors resultats. Per aquesta raó, el Servei de Seguretat Viària de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va sol·licitar a la DGTIC el desenvolupament d’una solució informàtica que permetera aprofitar al màxim la informació enriquida.

Vicent Soler ha destacat que “la forma més senzilla d’identificar els punts més crítics, on s’han produït més accidents o de major gravetat, és mitjançant la seua geolocalització. D’aquesta manera, l’aplicació permet visualitzar un punt amb alta sinistralitat o on s’han produït accidents amb ferits o morts, com un punt de major gruix o, fins i tot, de diferent color, perquè destaque per al seu estudi posterior”.

“Aquesta iniciativa posa de manifest l’eficàcia de les noves tecnologies en la lluita contra els accidents de trànsit”. “La geolocalització dels sinistres permet passar d’un tractament més quantitatiu dels accidents a un tractament més de cirurgia fina, de buscar una anàlisi més qualitativa de la intensitat i perillositat dels accidents”, ha explicat Soler.

Per part seua, el conseller de Territori s’ha referit a la importància de la digitalització de les infraestructures que “permet baixar al detall, conéixer tots els punts crítics amb elevada sinistralitat i actuar d’una forma més concreta, identificar els llocs on cal executar alguna actuació de millora d’infraestructures, de pacificació del trànsit o qualsevol altra per a reduir a zero les víctimes mortals en les carreteres valencianes”.

L’aplicació permet al personal tècnic de la Conselleria definir consultes de dades segons diferents criteris, responent a la informació que necessite, com si existeix la implicació de vianants en el sinistre, de ciclistes, quina és la gravetat de l’accident, etc.

També permet obtenir llistats o configurar la visualització de les dades subministrades per la DGT segons les necessitats de cada moment i acumular dades d’anys anteriors, obtenint amb això suficient població estadística, perquè es puga realitzar un estudi més exacte.Amb aquests estudis, la Conselleria de Territori persegueix millorar les infraestructures de les carreteres i evitar, en la mesura que siga possible, que continue havent-hi accidents o, en defecte d’això, reduir el número i minimitzar la gravetat d’aquests.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 4 =