25n
25N
25N

La Generalitat invertirà 3,3 milions d'euros a millores tècniques dels tallers Machado de Metrovalencia

La Generalitat invertirà 3,3 milions d'euros a millores tècniques dels tallers Machado de Metrovalencia
17/06/2020 -

La Generalitat Valenciana invertirà 3,3 milions d’euros, IVA inclòs, en millores tècniques dels tallers Machado de Metrovalencia per a instal·lar un nou enclavament electrònic i realitzar diferents reparacions en la coberta, en la refrigeració i en la ventilació del taller.

L’objectiu, en el cas de l’enclavament, és garantir la seguretat de moviments interns dels trens en aquestes instal·lacions i d’entrada i eixida al recinte que serveix de depòsit i manteniment a les unitats de les Línies 3, 5, 7 i 9, i en el cas de les reparacions de la coberta, solucionar els problemes existents en el sistema d’evacuació d’aigües pluvials, explica l’administració autonòmica en un comunicat.

Per a això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat per valor de 2.511.940,29 euros, IVA inclòs, la redacció del projecte i execució de les obres d’instal·lació d’un enclavament electrònic per a substituir a l’actual dispositiu de control d’agulles i senyals que es va instal·lar en 1993, per la qual cosa porta ja 27 anys de servei.

Amb això es pretén “garantir el govern segur de totes les circulacions que es realitzen entre la platja de vies i les zones d’estacionament i neteja en el depòsit, i entre la platja de vies i les mateixes vies de manteniment del taller, a més de les entrades i eixides al recinte de les unitats, bé quan parteixen o tornen del servei, bé quan entren o ixen per avaria, neteja i manteniment”, expliquen.

D’altra banda, la capacitat del taller de Machado és susceptible de ser ampliada en un futur no llunyà, la qual cosa redundaria en noves ampliacions i modificacions en les instal·lacions de senyalització, per la qual cosa és aconsellable la incorporació de les actuals innovacions tècniques existents en el mercat, molt més fàcilment de mantenir i ampliables, i amb menors costos operatius, millorant l’eficiència en l’explotació ferroviària.

Les obres i instal·lacions a realitzar es duran a terme en el Gabinet de Circulació dels tallers (un Lloc Local d’Operació i un Lloc Lleuger Allunyat); en el Quart de Corrents Febles (el mateix enclavament electrònic, un Sistema d’Ajuda al Manteniment i dotació d’equips) i en les vies (accionaments elèctrics, elements de detecció positiva dels trens, senyals alts de tipus led, aparell de via, cablejat, muntatge de caixes de via i tota l’obra civil).

El desenvolupament del projecte es durà a terme segons el model de gestió de la seguretat definit en les normes UNE-EN 50126-1:2018 i UNE-EN 50216-2:2018. Aquestes normes assumeixen com a pilar fonamental el compliment d’un cicle de vida concret, seguint el qual es desenvolupen les activitats de cada fase.

LICITACIÓ PER A la COBERTA

D’altra banda, FGV ha licitat per 847.639,29 euros, IVA inclòs, les obres per a dotar a la coberta dels tallers Machado de ventilació en carener, tant estàtica lineal com puntual forçada. Així mateix, es renovarà íntegrament el material de coberta, degradat pels anys i les goteres, reemplaçant-lo per un nou material.

Finalment, es realitzarà un condicionament i millora de la xarxa de drenatge existent, tant interior (per a evitar goteres i desbordaments) com a exterior, millorant la seua capacitat actual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 7 =