25n
25N
25N

La Generalitat invertirà en 2021 més de 106 milions d'euros per a reactivar el turisme

La dotació, que s’incrementa un 21,4% respecte a 2019, impulsarà un Pla de Recuperació, seguirà apostant pel Bo Viatge i destinarà ajudes directes a empreses i autònoms

La Generalitat invertirà en 2021 més de 106 milions d'euros per a reactivar el turisme

Divendres s’aprovava el projecte de llei dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2021, “els més expansius de la història” i “adequats per a combatre els efectes de la Covid-19”, tal com reconeixien la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler. Concretament, són els més alts mai aprovats pel Consell valencià. Uns comptes que arriben als 25.627 milions d’euros, 2.600 més que en 2020 (un augment de l’11,3%) i que amplien els recursos en Sanitat, Educació i Benestar Social.

El pressupost de Presidència augmentarà de cara a l’any vinent un 10,1% i comptarà amb 223,4 milions d’euros principalment destinats a turisme, municipalisme i lluita contra el despoblament

El pressupost de 2021 també aposta per sectors clau com és el cas del Turisme, un dels més afectats per la pandèmia. Així, el pressupost de Presidència augmentarà de cara a l’any vinent un 10,1% i comptarà amb 223,4 milions d’euros principalment destinats a turisme, municipalisme i lluita contra el despoblament.

En concret, en Turisme la dotació s’incrementarà en un 21,4% fins als 106,2 milions d’euros, que es destinaran a ordenació i promoció del sector, així com a la posada en marxa del Pla de Recuperació del Sector Turístic enfront de la Covid-19 (Recuperatur).

Entre les accions concretes destaca el Bo Viatge, dotat amb 10 milions d’euros per a incentivar el turisme intern en la Comunitat Valenciana en temporada baixa; ajudes directes per valor de 10 milions d’euros per a fer costat a les empreses turístiques i autònoms, agències de viatge i establiments de restauració; 16 milions d’euros per a desenvolupar campanyes per a reposicionar la Comunitat Valenciana com a destinació turística en mercats emissors estratègics; i altres 4,8 milions d’euros per a formació dirigida a la requalificació professional dels afectats per ERTO per a potenciar la professionalització dels treballadors del sector.

Bo Viatge

El Bo Viatge consisteix en una mesura iniciada el darrer 20 d’octubre amb la qual es proporcionen descomptes fins al 70% tant en allotjaments turístics, com en serveis contractats amb agències de viatges que s’hagen adherit al programa. L’objectiu no és un altre que promoure la reactivació econòmica del sector turístic després de patir una de les pitjors temporades estivals a causa de la pandèmia de la Covid-19. D’aquesta manera es pretén ajudar el sector a millorar la situació i a motivar a totes les persones empadronades en la Comunitat Valenciana perquè gaudisquen de vacances.

Tal era l’expectació alçada pel Bo Viatge que la primera setmana es tancava amb 1.192 empreses adherides i 24.915 sol·licituds, de les quals 17.749 estaven en llista d’espera

Es podran beneficiar d’aquestes ajudes les persones físiques que, sent majors d’edat, estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s’inscriguen en el programa. Cada persona física únicament podrà sol·licitar una ajuda per cadascun dels tres períodes del programa. El bo es podrà gastar en una reserva per a viatjar en tres períodes diferents: entre el 20 d’octubre i el 31 de desembre de 2020, entre l’1 de gener i el 24 de març de 2021 i entre el 13 d’octubre i el 31 de desembre de 2021. Tal era l’expectació alçada per aquesta iniciativa que la primera setmana es tancava amb 1.192 empreses adherides i 24.915 sol·licituds, de les quals 17.749 estaven en llista d’espera.

Cada Bo Viatge emés per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros i, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini indicat o no s’esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberaran més codis i s’aniran adjudicant més bons per ordre de llista d’espera. Al gener i l’octubre de 2021 s’obriran nous períodes de sol·licitud.

Pla turístic estatal

Aquestes mesures autonòmiques se sumen a l’anunci que el govern d’Espanya realitzava en juny de destinar un total de 4.262 milions d’euros addicionals a impulsar la recuperació del turisme, en un pla dissenyat amb els representants del sector i amb la coordinació de les comunitats autònomes.

Aquest pla turístic gira al voltant de cinc eixos principals, que es desenvolupen al seu torn en 28 mesures. El primer pretén recuperar la confiança del país com una destinació segura, per a garantir la seguretat de viatjar en el marc de la pandèmia del coronavirus. El segon pilar es basa a ajudar les empreses del sector i, dins dels avals ICO, hi haurà un tram preferent de 2.500 milions d’euros per al sector turístic. La tercera pota busca millorar la competitivitat del turisme d’Espanya, de manera que es destinaran 850 milions a impulsar un model basat en sostenibilitat i digitalització. El quart pilar del pla serà la intel·ligència turística i, finalment, el cinqué serà utilitzar totes les eines de màrqueting per a convertir Espanya en un destí segur i sostenible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 16 =

CCCC