25n
25N
25N

La Generalitat invertirà 4 milions d'euros en obres d'accessibilitat a edificis municipals de 106 ajuntaments

La Generalitat invertirà 4 milions d'euros en obres d'accessibilitat a edificis municipals de 106 ajuntaments
05/06/2021 -

El director general d’Administració Local, Toni Such, ha anunciat que la Generalitat finançarà les obres de millora de l’accessibilitat dels edificis municipals de 106 localitats de la Comunitat Valenciana amb una inversió de 4 milions d’euros.

Segons ha explicat Such, aquesta setmana s’ha resolt la convocatòria que es va llançar a mitjan abril i en els pròxims dies es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el llistat d’actuacions que serà finançat després d’haver sigut analitzades les sol·licituds per la comissió avaluadora.

Toni Such ha explicat que en els tres programes anteriors es van veure beneficiades fins a 316 actuacions en edificis dependents dels ajuntaments de la Comunitat Valenciana. “En aquesta ocasió s’ha donat prioritat als municipis que no havia participat en les dues últimes convocatòries”, ha assenyalat el director general d’Administració Local.

“Aquest programa té com a objectiu ajudar a millorar els serveis públics que presten els ajuntaments eliminant les barreres arquitectòniques en cases consistorials, centres de salut, cases de cultura o biblioteques, entre altres, de manera que tots els ciutadans puguen accedir amb normalitat”, ha assenyalat Such.

Del total de les ajudes atorgades en aquesta quarta edició del pla, 51 municipis que tenen menys d’un milió d’euros de pressupost veuran finançat el projecte al 100%, la qual cosa suposa destinar 2,4 milions d’euros.

Els projectes aprovats i que corresponen a municipis que compten amb un pressupost d’entre un i 10 milions d’euros, un total de 45, seran finançats en un 63% del cost total de l’obra, la qual cosa es tradueix en una inversió per part de la Generalitat d’1,3 milions.

Finalment, els projectes impulsats per ajuntaments amb més de 10 milions d’euros de pressupost, 10, compten amb un finançament del 45% per al projecte, la qual cosa implica una subvenció de 0,3 milions d’euros.

Amb la quarta edició d’aquest pla impulsat per la Direcció General d’Administració Local de Presidència de la Generalitat s’hauran eliminat més de 400 barreres arquitectòniques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + nou =