25n
Orgull
Orgull

La Generalitat invertirà 87,5 milions d'euros a les comarques de la Comunitat Valenciana

Dels 125 milions d’euros que s’invertiran en els primers pressupostos participatius de la Generalitat, el 70% es destinarà a projectes de millora en les àrees comarcals

La Generalitat invertirà 87,5 milions d'euros a les comarques de la Comunitat Valenciana
12/05/2021 -

Arranquen els primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana. De fet, el termini per a la presentació de les propostes ciutadanes ja està obert, i s’estendrà fins al pròxim 30 de maig perquè totes les persones interessades puguen presentar els seus projectes de millora tant a nivell autonòmic, com a comarcal.

Per això, la Generalitat destinarà un total de 125 milions d’euros dels quals el 70%, és a dir, 87,5 milions s’invertiran a les àrees comarcals de la Comunitat Valenciana, deixant el 30% – 37,5 milions d’euros – per a projectes d’àmbit autonòmic. No obstant això, del pressupost destinat a les comarques, la Generalitat l’ha distribuït atenent criteris de població, pobresa i despoblació.

En aquest sentit, la distribució quedaria de la següent manera: les comarques costaneres del Nord (el Baix Maestrat, la Plana Alta i la Plana Baixa) compten amb 9.348.500 euros; les comarques d’Interior del Nord (els Ports, l’Alt Maestrat, l’Alcalatén, l’Alt Millars i l’Alt Palància) sumen 5.418.400 euros; les comarques d’interior (Racó d’Ademús, els Serrans, la Plana d’Utiel-Requena, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora) podran desenvolupar iniciatives per 6.105.400 euros; les comarques de l’Horta (València ciutat, l’Horta Nord i l’Horta Sud) totalitzen 22.040.800 euros; les comarques del Xúquer-Túria (Camp de Morvedre, Camp de Túria, Foia de Bunyol, Ribera Alta i Ribera Baixa) arriben als 10.167.300 euros; les comarques centrals (la Safor, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià, la Marina Alta i la Marina Baixa) compten amb 13.763.500 euros; mentre que les comarques del Sud (l’Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, el Baix Vinalopó, l’Alacantí i el Baix Segura) arriben als 20.656.100 euros.

Com ha explicat la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, “amb aquest procés, la Comunitat Valenciana se situa en l’avantguarda de la participació ciutadana. Un projecte pilot que esperem que haja vingut per a quedar-se, ja que és la millor eina perquè les reivindicacions de la ciutadania es convertisquen en realitat”.

I és que les propostes que isquen d’aquest procés de participació ciutadana “seran vinculants”, és a dir, s’incorporaran als Pressupostos de la Generalitat de 2022 per a la seua execució.

Com participar

En aquests moments, està oberta la fase de presentació de propostes. D’aquesta manera, per a participar serà necessari inscriure’s en la web gvaparticipa.gva.es i complir amb els següents requisits: ser major de 16 anys o major de 12 amb DNI i autorització del tutor o tutora legal i estar empadronat en qualsevol municipi del territori valencià. També podran participar els valencians i valencianes residents a l’estranger, indicant la data i lloc de l’última residència a la Comunitat Valenciana.

La proposta presentada, a més, haurà d’incloure el nom de la persona o associació que la planteja, el nom de la proposta, l’explicació d’aquesta, una imatge o document que la represente i l’àrea territorial d’aplicació. Quedaran descartades aquelles que atempten contra els Objectius de Desenvolupament Sostenible o que no siguen competència de la Generalitat.

Per a passar a la següent fase, cada iniciativa haurà d’aconseguir un mínim de 5.000 avals.

La resta de fases es desenvoluparan de la següent manera: Revisió interna de les propostes (del 31 de maig a 8 de juny); Fase de suport (del 9 al 27 de juny); Avaluació pròpia (del 28 de juny al 12 de setembre); Votació de projectes (del 14 al 30 de setembre) i, finalment, el 28 d’octubre es coneixeran les propostes resultants d’aquest primer procés de participació, que està causant un gran impacte en la societat. I és que en només tres mesos de la seua posada en marxa, ja s’han inscrit més de 13.000 persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =