25n
Orgull
Orgull

La Generalitat intensifica la vigilància de prevenció d'incendis forestals durant l'onada de calor, la major dels últims anys

La Generalitat intensifica la vigilància de prevenció d'incendis forestals durant l'onada de calor, la major dels últims anys
13/08/2021 -

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha reforçat l’operatiu de vigilància i prevenció d’incendis forestals davant el risc extrem que suposen les altes temperatures de l’onada de calor.

En total més de mig centenar de persones, sumant als agents mediambientals, els tècnics de guàrdia, els 66 observatoris forestals i les 122 unitats de prevenció que fan tasques de vigilància preventiva, informació a la ciutadania, persones usuàries de la muntanya, empreses que fan treballs en l’entorn forestal i agricultors i agricultores, així com al conjunt de 75 agents mediambientals.

A més, s’ha remés un escrit a tots els grups que realitzen voluntariat ambiental -quasi 3.000 persones- perquè reforcen les tasques de vigilància durant l’onada de calor.

L’objectiu és informar i prevenir a la ciutadania dels riscos que impliquen les altes temperatures i vigilar el compliment de la resolució conjunta realitzada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

En aquest context, aquest divendres s’ha mantingut una nova reunió de coordinació entre la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta d’Emergències, els consorcis de Bombers d’Alacant, València i Castelló i la Societat Valenciana de Gestió Integral d’Emergències (SGISE) per a avaluar la situació.

Durant la reunió s’ha acordat prestar especial atenció a les tempestes seques, ja que s’espera que porten aparellades un fenomen meteorològic de llamps, per la qual cosa s’extremaran les labors de vigilància per a observar les mateixes i comprovar les zones on hagen pogut caure llamps, comunicant a la central de prevenció d’incendis forestals aquestes circumstàncies.

D’altra banda, les brigades de Parcs Naturals, Vida silvestre, Caça i Pesca, Sanitat Forestal, Manteniment d’Instal·lacions Recreatives, que es troben treballant aquest cap de setmana, col·laboraran en les tasques de vigilància, de manera que comunicaren qualsevol incidència a la central de prevenció d’incendis forestals.

Recordar que la declaració del nivell 3 de preemergència o perillositat extrema per altes temperatures estableix les següents restriccions en l’àmbit de la Comunitat Valenciana:

– Prohibició del trànsit de persones per senderes i camp a través
– Suspensió de treballs en terrenys forestals i els seus voltants
– Suspensió de l’ús festiu-recreatiu del foc amb motius festius
– Prohibició d’encendre qualsevol tipus de foc en terrenys forestals i la seua zona d’influència (fins a 500 metres).

Unes restriccions a les quals, de manera preventiva, s’han afegit una sèrie de prohibicions addicionals com la prohibició de circular per pistes i camins forestals amb qualsevol mena de vehicle, bicicleta o a peu en els següents parcs naturals: Serra d’Irta, Penyagolosa, Desert de les Palmes, Tinençà de Benifassà, Prat de Cabanes-Torreblanca i Serrà Espadà a les comarques de Castelló, Serra Calderona, Puebla de San Miguel, Túria, Hoces del Cabriel i Chera-Sot de Chera a València i Serra Mariola, Font Roja El Montgó i Serra Gelada a Alacant.

La resolució també prohibeix les labors de sega del cereal mitjançant l’ús de maquinària que puga originar un incendi entre les 10.00 i les 20.00 hores en la franja de 500 metres confrontants amb terreny forestal.

El paquet de mesures excepcionals aprovat també prohibeix durant l’onada de calor la realització de qualsevol prova esportiva que transcórrega per terreny forestal així com la suspensió de les ja autoritzades.

Se suspenen les autoritzacions emeses per a les zones d’acampada en terrenys forestals gestionats per la Generalitat i en el cas d’albergs, campaments i càmpings situats en terrenys forestals no es podran dur a terme activitats esportives o recreatives fora de les instal·lacions pròpies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =