25n
25N
25N

La Generalitat demana la implicació de la UE davant la possible pujada d'aranzels per part dels EUA en el calçat

La Generalitat demana la implicació de la UE davant la possible pujada d'aranzels per part dels EUA en el calçat
11/04/2021 -

El secretari per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha mostrat el “total suport” de la Generalitat al sector del calçat davant l’anunci dels Estats Units d’augment d’aranzels i ha demanat la implicació de la UE per a buscar una solució.

Tal com ha assenyalat, el sector del calçat fa un “esforç enorme” en qualitat i disseny i “no es mereix en absolut estar amenaçada per un conflicte que res té a veure amb el seu comportament exemplar en l’àmbit del comerç internacional”.

En aquest sentit, Calabuig ha demanat al govern estatunidenc que “recapacite sobre aquesta manera d’actuar”, ja que, tal com ha assenyalat, “no és possible establir amenaces d’aquest tipus” que generen “inseguretat” i afecten unes relacions entre socis comercials en les quals hauria de prevaldre el diàleg.

El representant de la Generalitat ha recordat a més que existeixen altres mecanismes per a resoldre aquest tipus de discrepàncies, com són l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Europeu (OCDE) o l’Organització Mundial del Comerç.

Tal com ha assenyalat, “les multinacionals tecnològiques han de pagar impostos i contribuir a les obligacions socials com qualsevol empresa”, però “això no pot suposar cap mena de represàlies cap a sectors que estan lluitant i comportant-se amb absoluta correcció i que són competitius”, com el del calçat.

El secretari per a la Unió Europea ha lloat a la indústria del calçat pel seu “esforç enorme per transformar-se i millorar en qualitat i disseny al llarg dels últims anys, competint a escala global” i ha manifestat el seu “total desacord” amb la pujada dels aranzels anunciada pels EUA.

Primera exportadora nacional

La Comunitat Valenciana és la primera productora i exportadora nacional del sector del calçat. En concret, el seu volum de producció representa un 46% del conjunt espanyol i les exportacions de calçat suposen al voltant del 41% de les quals es realitzen a Espanya.

En 2020, prop del 4% de les exportacions realitzades Comunitat Valenciana van ser del sector del calçat i van aconseguir els 990 milions d’euros.

A més, és la primera comunitat en nombre d’empreses dedicades a la fabricació del calçat, els nuclis principals del qual d’activitat se situen en localitats com Elx, Elda i Villena.

Cal destacar que el nombre d’empreses valencianes dedicades al sector del calçat i el cuir ascendeix a prop de 2.600, que donen treball a unes 19.600 persones. Això suposa que més de la meitat de les empreses d’aquest sector a Espanya operen en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

museo prehistoria