25n
Orgull
Orgull

Generalitat i Fundació Bancaixa prorroguen l'exposició del pintor Pinazo fins al 5 de febrer

Generalitat i Fundació Bancaixa prorroguen l'exposició del pintor Pinazo fins al 5 de febrer
19/12/2016 -

La Generalitat i la Fundació Bancaixa han decidit prorrogar l’exposició homenatge al pintor valencià Ignasi Pinazo Camarlench, que es va inaugurar el passat 4 d’octubre a la Fundació Bancaixa i al Museu de Belles Arts de València, fins al 5 de febrer de 2017.

L’exposició té dues seus però un mateix fil conductor que reconeix l’evolució artística de Pinazo Camarlench, que va transitar de la tradició pictòrica a les tècniques modernistes, centrada en una àmplia gamma de retrats que va pintar des del final del segle XIX fins a la seua mort en 1916.

Al Museu de Belles Arts s’exposa l’exposició ‘Pinazo. La història i el retrat. De la gran tradició al modernisme’. Aquesta proposta inclou 79 obres que pertanyen, d’una banda, al cicle evolutiu de la seua pintura històrica i, d’una altra, al cicle biològic de la imatge del pintor des de la tradició fins al modernisme.

La mostra ha servit de reclam per a atraure visitants al Museu de Belles Arts, de fet, durant els mesos d’octubre i novembre, 27.172 persones es van acostar a les instal·lacions del museu, xifra que supera els 22.446 visitants que es van registrar en el mateix període de l’any passat.

Les dues peces principals que requereixen l’atenció dels visitants són ‘Últims moments del rei Jaume’ (en la versió que va ser premiada en l’Exposició Nacional de 1881 i que és propietat del Museu del Prado) i ‘Santa Mònica’, també coneguda com ‘La Caridad’, (pertanyent a l’MNAC), que són exhibides per primera vegada a València.

En la Fundació Bancaixa, amb la col·laboració de BNP Paribas Wealth Management, es pot visitar la mostra ‘Pinazo. De la gran tradició al modernisme: el retrat’, integrada per 52 obres entre les quals destaquen ‘María Pampló’, ‘María Teresa Laval’, ‘El tío Capa’, ‘La comtessa de Trénor’ i dos retrats d”Emilia Marqués’. I per primera vegada es poden contemplar junts la sèrie de retrats de la ‘Família Jaumandreu’. La mostra ha sigut visitada per 18.361 persones fins al passat 11 de desembre.

En aquesta exposició han col·laborat amb la cessió d’obres el Museu del Prado, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), la Diputació de València, la Casa Museu Pinazo, el Museu Sorolla, l’Ajuntament de Godella, el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí, el Congrés dels Diputats, el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, el Cercle de Belles Arts de València, Lo Rat Penat, el Museu Municipal d’Alzira i col·leccionistes privats, a més dels fons del mateix Museu de Belles Arts de València i de la Fundació Bancaixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =