25n
25N
25N

Generalitat i Foment acorden accelerar les mesures contemplades en el Pla de Rodalies

Generalitat i Foment acorden accelerar les mesures contemplades en el Pla de Rodalies
05/12/2018 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat que la Generalitat i el Ministeri de Foment han acordat accelerar els tràmits i les mesures contemplades en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana. Així s’ha pronunciat després de constituir la Comissió de Seguiment del pla que s’ha reunit aquest dimecres per primera vegada després que l’anterior Govern central incomplira els terminis marcats per a la seua constitució.

La consellera ha valorat positivament la reunió amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Pedro Saura, que “ha ratificat aquest pla i s’ha compromés a recuperar el temps perdut i la falta d’inversió que va regnar durant la legislatura passada”.

De fet, ha assegurat que la inversió ha sigut molt escassa en els últims anys de 2012 a 2016 solament es van invertir 13 milions anuals, en 2017 30 i en 2018 uns 45 “molt lluny dels objectius del Pla de Rodalies”. Per açò, Saura ha assenyalat que el Govern central mobilitzarà en 2019 250 milions d’euros per a les rodalies de la Comunitat Valenciana.

Per a la consellera “l’actual Govern central ha demostrat que les rodalies són una prioritat, ja és un gran avanç que Generalitat i Ministeri puguen abordar amb transparència i amb rigor l’estat de cadascun dels acords que estan contemplats en el Pla de Rodalies”. De fet, ha lamentat que “s’ha confirmat que gran part de les promeses de l’anterior executiu central es van quedar en paraules perquè no van iniciar cap tramitació administrativa, estava tot per fer”.

Avanços i compromisos

D’aquesta manera, Salvador ha valorat els avanços produïts en aquests escassos mesos de funcionament de l’actual Govern central. “S’han engegat les rodalies de Vinaròs i Villena complint així una històrica reivindicació de la Comunitat” i ha assegurat que també s’ha licitat la redacció del projecte de duplicació del tram de la C1 Cullera-Gandia, la licitació de les obres de seguretat d’Alcoi-Xàtiva per 8,6 milions d’euros o el restabliment en els pròxims mesos dels trens en el tram de la C2 Alcúdia-Moixent on fins ara circulen autobusos.

És més, en la reunió s’ha anunciat que en breu es licitarà el projecte de renovació de vies d’Alcoi-Xàtiva i s’adjudicaran les obres de renovació de la via i electrificació de la C5 Sagunt-Caudiel.

Tren de la Costa, C6 o Variant Torrellano

Entre els compromisos adquirits en la Comissió de Seguiment pel Secretari d’Estat Pedro Saura també està la de redactar el projecte del primer tram del Tren de la Costa C1 Gandia-Oliva després que s’obtinga la declaració d’impacte ambiental i, a més, també es convocarà una reunió per a abordar amb els alcaldes i la Generalitat la segona fase del Tren de la Costa, que malgrat no estar contemplada en el Pla de Rodalies, és un compromís del Govern estudiar les al·legacions amb tots els implicats.

D’altra banda, també s’han compromés a redactar els projectes d’electrificació i duplicació de la C3 Sant Isidre-Bunyol, els de la connexió de l’AVE Matola a Elx i els de la primera fase de la Variant de Torrellano de connexió amb l’aeroport una vegada se supere el tràmit ambiental.

A més, “després de les incidències que s’han produït en les últimes setmanes en la xarxa, per exemple en la C6 València Castelló des del Ministeri s’han compromés a establir la màxima coordinació amb la Generalitat per a reduir l’impacte i evitar incidències que afecten els usuaris durant la instal·lació del tercer fil”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + disset =

bombers
CCCC
bombers