25n
25N
25N

La Generalitat habilita el telèfon 900 300 555 per a notificar possibles casos de coronavirus

El número està orientat a les persones que hagen viatjat en els últims 14 dies a les zones de risc i que presenten els símptomes de la malaltia

La Generalitat habilita el telèfon 900 300 555 per a notificar possibles casos de coronavirus
26/02/2020 -

La Generalitat Valenciana ha habilitat aquest matí el número 900 300 555 perquè les persones que pensen que han pogut contraure el coronavirus es posen directament en contacte amb les autoritats sanitàries.

Aquest telèfon d’atenció està especialment dirigit als individus que hagen viatjat en els últims 14 dies als països on la malaltia ha tingut un major impacte: la Xina, el Japó, Singapur, Corea del Sud, l’Iran i el nord d’Itàlia. De la mateixa manera, la Conselleria de Sanitat recorda que els símptomes propis del coronavirus són la tos seca, la febre, i el malestar propi d’una grip comuna.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet una crida perquè les persones que reunisquen totes aquestes característiques es posen immediatament en contacte amb el sistema sanitari i es facen les proves “com més prompte millor”. A més, també ha recordat que les actuacions sanitàries relacionades amb el coronavirus són competència exclusiva del Ministeri de Sanitat, per la qual cosa les administracions autonòmiques ja s’han posat a la seua disposició per a garantir la coordinació més gran possible.

El sistema sanitari valencià està perfectament preparat per a fer front al coronavirus” ha declarat el President hui en una roda de premsa. “Estem actuant en alineació amb el Ministeri i amb els dictats de l’Organització Mundial de la Salut” declarava sobre aquest tema. De moment, el Consell està duent a terme una avaluació contínua de la situació, amb el focus posat en els sistemes de detecció de nous possibles casos.

“Ara mateix estem en situació preventiva” explicava Puig “no hi ha decretada una situació d’alerta ni d’emergència”. A més, el màxim representant del Consell ha volgut fer una crida a la calma, i ha recalcat que la situació s’emportarà amb total proporcionalitat i rigor, sense alarmismes innecessaris. “L’agressivitat del coronavirus és molt limitada, i cal recordar que tots els casos de defuncions han sigut en persones majors de 65 anys que ja implicaven problemes de salut previs” concloïa.

Un contagi a la Comunitat Valenciana

Ahir a última hora es confirmava un cas positiu de coronavirus a l’Hospital de la Plana de Vila-real. Es tracta d’un jove de Borriana que havia estat recentment a Milà per un viatge d’oci. En principi, el seu cas és asimptomàtic i amb una incidència molt lleu, per la qual cosa no es tem per la seua vida.

Quant al protocol d’actuació, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ja ha aclarit que s’han fet totes les proves pertinents a les persones que han estat en contacte amb el pacient, sense que de moment hi haja cap novetat important o confirmació de nous casos.

“L’hospital que l’està atenent funciona amb total normalitat” ha ressaltat la consellera. A més, ella també ha fet una crida a la calma i ha avançat que la seua conselleria no donarà dades sobre els tests de coronavirus que es facen sobre pacients: “tan sols s’informarà dels casos positius, ja que pensem que són els que tenen una vertadera rellevància informativa” matisava sobre aquest tema.

“Actualment s’estan ampliant les analítiques sobre persones que presenten els símptomes i que no es coneix l’origen dels mateixos” continuava Barceló. “Ara estem en un escenari de contenció i prevenció, però no podem parlar de risc per a la salut pública”.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Ximo Puig ha matisat que, de moment, no es preveuen mesures extremes per l’acció del coronavirus, ni tan sols per a l’època de Falles. L’única cosa que es recomana als ciutadans és no viatjar als països on hi ha hagut major incidència de la malaltia.

Finalment, la Conselleria de Sanitat ha habilitat en el seu web un espai on respondrà a les preguntes i preocupacions dels ciutadans. També pujarà recomanacions i informarà sobre la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud