25n
25N
25N

La Generalitat garanteix el repartiment gratuït de més de 700 tones de fruites i verdures per a col·lectius vulnerables

La Generalitat garanteix el repartiment gratuït de més de 700 tones de fruites i verdures per a col·lectius vulnerables
02/05/2020 -

La Conselleria d’Agricultura, a través de la tramitació essencial dels fons de la Política Agrícola Comuna (PAC), ha garantit el repartiment gratuït de més de 700 tones de fruites i verdures entre els col·lectius més vulnerables.

Segons ha explicat l’administració en un comunicat, les restriccions associades a la declaració de l’estat d’alarma van planejar sobre la distribució de les 15 tones diàries d’aliments -unes 700 en 47 dies- que aporten les organitzacions de productors i productores de fruites i hortalisses (OPFH) de la Comunitat Valenciana per al seu repartiment gratuït a les persones i col·lectius en risc d’exclusió.

Davant la paralització de les operacions, la Conselleria ha declarat el caràcter essencial de l’actuació i ha tramitat els fons de la PAC que financen la distribució agroalimentària.

Les organitzacions distribueixen, principalment, cítrics, hortalisses de tota mena, fruites d’os i tomaques, aliments bàsics per a garantir una dieta saludable que arriben als bancs d’aliments del territori valencià i a altres entitats que compten amb aquesta mena de programes com la Creu Roja.

Les iniciatives de la Conselleria d’Agricultura per a assegurar aquestes accions de prevenció i gestió de crisi, que inclouen protocols de control ‘in situ’ per a preservar la salut del personal treballador, han permés la continuïtat sense demores de la distribució gratuïta, així com la del subministrament d’aliments a explotacions ramaderes (una altra de les mesures amb càrrec als fons de la PAC).

Aquestes operacions “són clau i estratègiques no sols per la seua incidència en l’autoregulació de mercats en situacions habituals, sinó, sobretot, perquè en situacions excepcionals permeten proveir de productes hortofruticolas als col·lectius més vulnerables”, ha indicat la Conselleria.

L’Administració autonòmica també ha demanat formalment al Ministeri d’Agricultura l’increment dels fons europeus agrícoles de garantia (FEAGA) dels programes operatius, amb la finalitat d’augmentar l’aportació dels productors i les productores als programes de repartiment d’aliments, així com incloure els costos addicionals que han tingut les OPFH.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 4 =