25n
25N
25N

La Generalitat llança 5.500 places per a formació online gratuïta en la primera edició de cursos SAPS 2017

La Generalitat llança 5.500 places per a formació online gratuïta en la primera edició de cursos SAPS 2017
24/01/2017 -

La Generalitat ha engegat la primera edició dels cursos SAPS 2017. Enguany, des de la plataforma de formació online gratuïta es començarà oferint un total de 5.500 places per a qualsevol que vulga formar-se en algun dels 40 cursos que de moment estan disponibles.

El director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, Vicente Aguiló, ha recordat que, “com cada principi d’any, estem llançant la primera de les sis edicions de cursos SAPS que s’engegaran en 2017 i que cobriran temàtiques de diferents àmbits com l’empresarial o el mediambiental, consum, esport, administració electrònica o alfabetització digital, entre altres”.

Segons Aguiló, “la plataforma SAPS es dirigeix a tot tipus d’usuaris, de diferents perfils i interessos (professionals, aturats, majors, joves, etc.), que desitgen formar-se amb la llibertat que ofereix Internet, mitjançant cursos breus i de fàcil comprensió que, a més, són totalment gratuïts”.

“Cada any intentem identificar noves necessitats de formació per a ampliar l’oferta formativa gràcies a la col·laboració de diferents organitzacions de la Generalitat com l’Escola de l’Esport, la Federació de Persones Sordes, el Centre d’Educació Ambiental i el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat, CSIRT-cv”, ha explicat Aguiló.

Amb això, la primera edició del 2017 comptarà amb 40 cursos de formació, als quals podran afegint-se alguns nous amb el pas dels mesos.

Formació per a tots els nivells

La formació oferida abasta diferents camps i presta especial atenció a les noves tecnologies i Internet. L’oferta inclou cursos de reciclatge, llengua de signes, reclamacions de consum, manteniment d’instal·lacions esportives i canvi climàtic, entre altres. A més, s’ofereixen cursos específics per a pimes i autònoms.

El director general ha destacat “la importància de formar en tecnologies, tant a principiants com als usuaris més experimentats, ja que hem de reduir la bretxa digital, afavorint la inclusió de tots els sectors socials en esta nova era tecnològica i que tots puguem aprofitar els seus avantatges i beneficis en igualtat de condicions”.

Aguiló ha avançat que la Generalitat està intensificant els seus esforços en matèria de capacitació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC): “el Consell va aprovar, al desembre, el nou Pla Estratègic TIC de la Generalitat, que contempla la creació d’un pla de formació per a evitar l’exclusió digital dels col·lectius més vulnerables, amb l’ajuda dels fons FEDER”.

El Pla de Formació en TIC per a la Inclusió Digital crearà un marc de capacitació i certificació en competències digitals per a la Comunitat, en funció de les àrees i nivells formatius definits per la Comissió Europea. Aguiló ha assegurat que es tracta d'”oferir formació en TIC amb certificació reconeguda internacionalment, igual que es fa hui dia amb els idiomes i les escoles oficials”.

D’altra banda, des de SAPS es impartir el paquet de formació per a alfabetització digital, que inclou cursos introductoris en el maneig de correu electrònic i eines d’ofimàtica lliure, Internet, l’ús de navegadors i cercadors web, l’aprenentatge electrònic (elearning) i la seguretat informàtica.

De fet, CSIRT-cv ofereix una bateria de cursos sobre seguretat dirigits a ciutadans amb coneixements de tots els nivells. D’esta forma, hi ha una sèrie de microcursos de fàcil comprensió per a persones poc familiaritzades amb conceptes d’informàtica i cursos de major extensió i més tècnics per a aquelles amb un nivell de coneixements més avançat.

Els cursos de CSIRT-cv abasten temes com els delictes tecnològics, la seguretat en l’ús d’Internet per a menors, en compres i jocs online, correu electrònic, xarxes socials, xarxes sense fils, dispositius mòbils iOS i Android, la introducció al malware i la gestió de sistemes d’informació.

Un model de formació fàcil i gratuït

El portal SAPS (www.saps.gva.es) concentra oferta formativa de diferents organismes de la Generalitat oferint un model fàcil i gratuït de formació online. L’oferta és senzilla, d’interés general i orientada a l’aplicació pràctica. A més, inclou cursos d’autoformació i tutoritzats amb el respatler actiu de professorat que atén i ajuda a l’alumnat a aprofundir en les matèries.

La formació es realitza íntegrament a través d’Internet, la qual cosa permet a l’alumne triar des d’on i quan accedeix als continguts del curs, sense cap tipus de limitació. Les edicions solen ser de curta durada, excepte algunes excepcions com és el cas de l’edició d’estiu i alguns cursos més específics per a usuaris avançats.

A més, està previst que abans de finalitzar l’any tots els cursos de la plataforma siguen accessibles des de dispositius mòbils, com a telèfons intel·ligents i “tablets”, en l’aula virtual Moodle de SAPS.

“Els cursos SAPS tenen un ampli acolliment entre la societat valenciana i són ben rebuts per la ciutadania. De fet, en l’últim any les matrícules han augmentat un 20%. Des del 2010, la plataforma ha gestionat més de 67.000 matrícules i en 2016 s’han incrementat les edicions un 25% fins a aconseguir les 740”, ha conclòs el director general.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

torrent