caixa popular

La Generalitat insta a Foment a convocar la Comissió de Seguiment per a explicar per què el Pla de Rodalies no es reflecteix en els pressupostos

El director general d’Obres Públiques Carlos Domingo ha remès una carta al Ministeri de Foment per a sol·licitar la convocatòria “urgent” d’aquesta comissió davant uns pressupostos que “obliden les actuacions promeses com el Tren de la Costa, el Xàtiva-Alcoi o la C-3″

La Generalitat insta a Foment a convocar la Comissió de Seguiment per a explicar per què el Pla de Rodalies no es reflecteix en els pressupostos
05/04/2018 -

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha remès un escrit al Ministeri de Foment perquè convoque de “forma urgent” la Comissió de Seguiment contemplada en el Pla de Rodalies perquè el ministre Íñigo de la Serna explique “per què les actuacions anunciades no es reflecteixen en els pressupostos per a 2018 que ha presentat el Govern d’Espanya”.

Així ho ha explicat el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, que ha assenyalat que és “urgent que el ministre done explicacions davant uns pressupostos que obliden la major part de les actuacions promeses perquè han passat quatre mesos i el Pla de Rodalies ja ha quedat en paper mullat”.

De fet, s’ha preguntat “com és possible que els pressupostos de 2018 solament contemplen solament 50 milions per a les rodalies de la Comunitat quan Foment va anunciar més d’1.400 milions per a nou anys”. És més, ha advertit que amb aquest “escàs ritme inversor amb una assignació anual de 50 milions es necessitarien com a mínim 29 anys per a executar el pla anunciat per a 9 anys”. Una situació que ha qualificat com “molt preocupant” i que mereix una “explicació per part del Govern d’Espanya”.

En aquest sentit, Domingo ha lamentat que “solament es contemplen xicotetes partides com, per exemple, per als rodalies de Castelló amb 956.000 euros; o per a la duplicació de la via Cullera-Gandia uns escassos 150.000 euros; igual que per al Tren de la Costa uns 200.000 euros; mentre que per als rodalies d’Alacant solament 100.000”. La situació s’agreuja en casos com els de la línia Xàtiva-Alcoi “on desapareix qualsevol inversió en els pressupostos de 2018 o per a l’electrificació i millora de la C3 on no apareix cap partida, quan el Pla de Rodalies preveu 320 milions d’euros”, ha indicat.

Totes aquestes xifres estan “molt allunyades del que el Ministeri de Foment va anunciar quan va presentar al desembre el Pla de Rodalies xifrat en més de 1.400 milions d’euros”, per tant, des de la Generalitat consideren que “és necessari que donen la cara i expliquen als valencians per què aquests pressupostos que han presentat no inclouen el promès en el Pla de Rodalies”.

Per això, ha instat al govern a “augmentar via esmenes aquestes partides destinades al Pla de Rodalies i a fer creïble allò al que en desembre de 2017 es va comprometre públicament el ministre de Foment”, ha indicat.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 13 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris